Luento- ja keskustelutilaisuus Tampereella ke 23.5.: Omat rajat ja lähisuhteet

23.5.2018 klo 18

VTL, Naistenkartanon toiminnanjohtaja Helena Palojärvi puhuu Tampereen luennolla aiheesta "Omat rajat ja lähisuhteet". Tilaisuudessa kerrotaan keinoista, joilla omien rajojen tunnistamista ja asettamista voi harjoitella sekä esitellään NOVAT-vertaisryhmätoimintaa.

"Rajat ovat puolensa pitämisen ja hyvän läheisyyden väline ihmissuhteissa. Terveet rajat toimivat suojina sekä säätelevät etäisyyttä ja läheisyyttä suhteessa toisiin. Etenkin naisille on usein kuitenkin vaikeaa tunnistaa omia rajojaan lähi- tai parisuhteissa. Naiset asettavat helposti läheistensä tarpeet etusijalle ja unohtavat itsensä, jolloin rajat muihin muuntuvat epäselviksi. 

Olisi tärkeää opetella tunnistamaan omat rajat, jotta niitä voi tarvittaessa muokata. Suhde vihan tunteisiin on myös ratkaisevaa omien rajojen tunnistamisen ja muokkaamisen kannalta. Rakentava vihan ilmaisu on terveiden rajojen edellytys. Kyky puolustautua, sanoa ei ja ilmaista itseään rakentavasti liittyy vihan tunnistamiseen ja ilmaisuun. Kun tunnistaa oman tapansa käsitellä vihan tunteita, voi alkaa opetella uusia rakentavampia tapoja ilmaista vihaa ja käyttää sitä voimavarana omien rajojen määrittelyssä."

Helena Palojärvi

 

Aika: keskiviikko 23.5.2018 klo: 18-19.30.

Paikka: Pääkirjasto Metso, luentosali kuusi (os. Pirkankatu 2, 33210 Tampere)

Ei ennakkoilmoittautumisia.

Tervetuloa kaikki naiset!