Naistenkartanon NOVAT-chatissa voi kysyä matalalla kynnyksellä työntekijöiltämme kasvokkain ja verkossa järjestettävistä NOVAT-ryhmistä sekä muusta toiminnastamme. Chatti on auki maanantaisin ja torstaisin klo 13-15.

Asiantuntija-chatissa voi kysyä vierailevilta asiantuntijoilta mieltä askarruttavista asioista vaihtuvan teeman mukaisesta. Toiminta käynnistyy keväällä 2020 ja siitä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin tällä sivulla.

Yleistä Naistenkartanon chateista

Chattimme ovat maksuttomia ja anonyymejä ja suunnattu kaikille täysi-ikäisille naisille. Chattimme eivät tarjoa kriisiapua tai terapiaa. Akuutissa kriisissä voi ottaa yhteyttä Mieli ry:n kriisipuhelimeen 09 25250111, joka päivystää 24 h vuorokaudessa tai olla yhteydessä oman kuntasi sosiaali- ja kriisipäivystykseen.
NOVAT-yksilöchat

Tervetuloa Naistenkartanon NOVAT – yksilöchattiin! Voit tulla keskustelemaan Naistenkartanon työntekijöiden kanssa mieltäsi askarruttavista asioista. Ohjaamme myös tarvittaessa eteenpäin muiden toimijoiden palveluihin.

NOVAT – chatissa voit keskustella kanssamme teemoista, joita käsitellään NOVAT-ohjelmassamme. Naistenkartanon NOVAT – ohjelmassa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Tullaan tietoiseksi ajattelun vaikutuksista tunteisiin ja toimintaan
  • Hyväksytään se, että kaikenlaisia ajatuksia tulee ja menee. Ihminen keskittyy helposti negatiiviseen, se on lajityypillinen ominaisuus.
  • Opetellaan itsemyötätuntoa sekä taitoa kääntää katsetta positiiviseen ja omiin voimavaroihin.
  • Opetellaan hyväksymään kaikenlaiset tunteet, joita tulee ja menee, ja suhtautumaan niihin tärkeänä informaationa omista tarpeista.
  • Ei kielletä menneisyyden ja nykytilanteen asettamia haasteita, mutta ei jäädä niiden vangiksi.
  • Opetellaan tunnistamaan ero niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa ja niihin, joihin ei (murehtimisesta irtautuminen). Opetellaan elämään nykyhetkessä.
  • Otetaan vastuu omasta hyvinvoinnista (mm. omat rajat, puolensa pitäminen).
  • Tunnistetaan, että pienillä arjen teoilla on suuri merkitys omaan hyvinvointiin.
  • Opetellaan myötätuntoista suhtautumista itseen ja muihin ihmisiin.

Ohjeita chatin käyttöön liittyen

Chat-ikkuna on näkyvillä pinkkinä kuvakkeena verkkosivujemme oikeassa alalaidassa. Klikatessasi kuvaketta, näkyviin tulee teksti haluatko sallia push-viestit. Jos sallit viestit, näet ilmoituksen sinulle saapuneesta vastausviestistä,  vaikka sulkisit chat-ikkunan.

Teemaehdotuksia ja toiveita

Haluamme tietää mitkä aiheet naisia puhuttavat eniten tällä hetkellä, jotta voimme järjestää chatteja juuri näistä teemoista. Voit jakaa meille ehdotuksesi ja ideasi chattien aihesiin ja asiantuntijoihin liittyen täällä.

Ajankohtaista Naistenkartanossa

Voit suodattaa artikkeleita ja tapahtumia oikealta puolelta löytyvien valintojen avulla.