Neuvontapalvelu

Onko elämäsi umpisolmussa? Nettikartanosta saat ammattilaisilta apua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Voit kirjoittaa vapaamuotoisesti mistä vain mieltäsi askarruttavasta asiasta, jonka käsittelemiseen kaipaat ulkopuolista näkökulmaa ja tukea sosiaalialan ammattilaiselta. Nettikartano on kaikille naisille avoin ja maksuton palvelu.

Nettikartanon neuvontapalvelussa

Sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat sinua yksilöllisten tarpeidesi mukaan eri ratkaisuvaihtoehtoja ja näkökulmia huomioiden. Jo pelkkä tilanteesta tai vaikeista asioista kirjoittaminen voi auttaa käsittelemään omia tunteita ja ajatuksia. Neuvontapalvelun vastausaika on 1-14 vuorokautta. Jos asiasi on kiireellinen, sinun kannattaa turvautua auttaviin puhelimiin. Ennen palvelun käyttöä kannattaa lukea ja perehtyä seuraaviin osioihin: Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet sekä Rekisteröitymisohje neuvontapalveluun.

 

Rekisteröitymisohje neuvontapalveluun

Jotta voisit käyttää Nettikartanon neuvontapalvelua, sinun on rekisteröidyttävä ja luotava itsellesi käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus toimii myös nimimerkkinä kirjoittaessasi palveluun. Samaa nimimerkkiä voi käyttää vain yksi henkilö. Käyttäjätunnuksen ja salasanan tulee olla vähintään kolme ja enintään 20 merkkiä. Säilytä nimimerkkiäsi ja salasanaasi niin, ettei kukaan muu pääse käyttämään niitä ja lukemaan kirjoittamiasi ja saamiasi viestejä. Rekisteröitymisen yhteydessä ei kysytä mitään henkilötietoja. Halutessasi voit antaa jotain taustainformaatiota itsestäsi. Näiden tietojen antaminen on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Mahdollista taustainformaatiota käytetään numeromuotoisen tilastoinnin tekoon, jolloin yksittäistä tietoa ei eroteta joukosta. Lisäksi taustatiedot voivat auttaa vastaajaa hahmottamaan asiakkaan tilanteen kokonaisvaltaisemmin. Asiakkaalla on vastuu siitä, että hänen rekisteröityessään antamansa käyttäjätiedot ovat oikeat ja ajan tasalla. Omia tietojaan voi käydä itse päivittämässä, jos niissä on tapahtunut joitain muutoksia.

Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet

KESKEISINÄ TOIMINTAPERIAATTEINAMME OVAT LUOTTAMUKSELLISUUS, NIMETTÖMYYS JA ASIAKKAAN KUNNIOITTAMINEN.

Asiakkaan kunnioittaminen tarkoittaa sitä, että asiakas saa itse määritellä yhteydenoton aiheen, ja vastaajat pyrkivät antamaan tukea asiakkaan yksilöllisistä tarpeista käsin huomioiden eri ratkaisuvaihtoehtoja tai näkökulmia. Lisäksi kunnioitetaan asiakkaan oikeutta tehdä itse omat ratkaisunsa. Palvelu on tarkoitettu naisille.

Viesteihin vastaajina toimivat Naistenkartanon työntekijät, jotka ovat sosiaalialan ammattilaisia ja heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Tarpeen mukaan he voivat ohjata asiakasta ammattiavun piiriin tai esimerkiksi tarjota NOVAT-toimintaa yhtenä vaihtoehtona työstää asioitaan. Viesteihin pyritään vastaamaan viimeistään kahden viikon kuluessa sen lähettämisestä. Ajoittain palvelussa voi olla ruuhkaa. Ilmoitamme näillä sivuilla, jos emme voi luvata vastausta kahden viikon sisällä.

Naistenkartanon työntekijät ylläpitävät palvelun käyttäjänhallintaa. Sekä asiakkaiden viestit että vastaajien vastaukset tallentuvat palvelun tietokantaan. Viestiin vastaajalla ja asiakkaalla on mahdollisuus lukea tietokantaan tallentunut asiakkaan viestihistoria. Palvelu on tarkoitettu kertaluonteiseen viestien vaihtoon. Viestejä säilytetään tietokannassa 5 vuotta.