NOVAT-verkkokurssi

NOVAT-verkkokurssi on 14-viikkoa kestävä tavoitteellinen, vertaistukeen perustuva ryhmätyömuoto, jossa käydään ohjatusti läpi suhdetta omaan itseen ja elämäntilanteeseen. Verkkokurssin pohjana on kolmetoista NOVAT-ajatusta, joihin liittyen on muokattu viikoittain käsiteltävät aiheet.

Kurssille soveltuvuus

Kurssit soveltuvat naisille, jotka haluavat pohtia omaa elämäänsä sekä käsitellä asioita, joita ei aiemmin ole ollut mahdollisuus käsitellä. Kurssille otetaan ensisijaisesti naisia, joiden asuinpaikkakunnalla ei järjestetä kasvokkain kokoontuvia NOVAT-vertaistukiryhmiä tai joiden on oman elämäntilanteensa vuoksi mahdoton niihin osallistua.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on myös halu sitoutua ryhmään koko neljäntoista viikon ajaksi.

Ilmoittautuminen

Kursseja käynnistetään kaksi kertaa vuodessa tammi-helmikuun ja elo-syyskuun vaihteessa. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivuille avautuvan ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään tämän jälkeen vastausviesti, jossa kerrotaan lisäohjeita. Kurssille otetaan korkeintaan 13 naista. Kurssit ovat toistaiseksi maksuttomia.

NOVAT-verkkokursseja käynnistetään seuraavan kerran keväällä 2019. Haku kursseille tapahtuu 21.1.-3.2. välisellä ajalla tälle sivulle avautuvan ilmoittautumislomakkeen kautta. 

Kurssikäytännöt

Kurssilaiset saavat uuden aiheen alustuksineen ja pohdittavine kysymyksineen kerran viikossa ja osallistujilla on viikko aikaa käsitellä aihetta. Ennen seuraavan viikon aiheen ja kysymyksien asettamista kaikilla ryhmäläisillä on mahdollisuus tuoda esiin, mitä ajatuksia itsessä on herännyt muiden kirjoitusten pohjalta.

Ryhmään osallistuminen edellyttää osallistumista viikoittaiseen tehtävien työstämiseen ja kirjoittamiseen itselleen sopivana ajankohtana viikon kuluessa. Jos ei jonain viikkona pääse kirjoittamaan, siitä olisi ilmoitettava muulle ryhmälle/ryhmän ohjaajalle.

Verkkokurssit toimivat Nettikartanon keskustelupalstalla. Ryhmät ovat suljettuja, joten viestejä pääsee lukemaan ja kirjoittamaan vain kyseiselle NOVAT-verkkokurssille rekisteröityneet ja ryhmään käyttöoikeuden saaneet naiset. Kirjoitukset ovat näkyvissä keskustelupalstalla jokaisen itse valitsemalla nimimerkillä.

Mikäli mieleesi tulee jotain kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä joko sähköpostilla foorum(a)naistenkartano.com tai soittamalla Helsingin keskustoimistoon puh. 045 138 5110.