Tältä sivulta löydät tietoa Naistenkartanon toiminnasta verkossa.

Tapahtumat

Webinaari: Yhteys itseen hidastamalla, ti 8.4. klo 18-19.30

Miksi kiireeseen on niin helppo vajota? Miten voisimme hidastaa ilman lamaannuttavaa syyllisyyttä? Miten omaa kehoa kuunnellaan oikeasti ja miten sen viestejä täytyisi tulkita?

Hidastaminen, pysähtyminen ja oman kehon kuunteleminen kuulostavat äkkiseltään yksinkertaisilta hyvinvointiteoilta, mutta todellisuus on kuitenkin helposti aivan toinen. Uutisvirta, sähköpostit, hoitamattomat velvollisuudet ja vastaamattomat viestit huutavat kallista huomiotamme, kun riittämättömyyden tunne ja suorittamisen kaavat lisäävät vettä myllyyn itseruoskivien ajatusten vilistessä takaraivossa.

Tässä webinaarissa terveydenhoitaja sekä hyvinvointi- ja itsetuntemusvalmentaja Katriina Haapala (@aamuhamara) jakaa omasta kokemuksestaan itsensä unohtavana miellyttäjänä, ja miten paluu takaisin itsen ja omien tarpeiden ääreen on onnistunut. Luennolla kuulet myös konkreettisia vinkkejä hitaamman ja myötätuntoisemman arjen luomiseen.

Lue lisää

Webinaarin jälkeinen keskustelutilaisuus: Yhteys itseen hidastamalla, ti 8.4. klo 19.30-20

Tervetuloa keskustelemaan Yhteys itseen hidastamalla -webinaarin herättämistä ajatuksista heti webinaarin jälkeen ti 8.4. klo 19.30-20!

  • Aika: ti 8.4. klo 19.30-20
  • Paikka: Zoom
  • Ei ennakkoilmoittautumista
  • Keskustelun ohjaa Naistenkartanon toiminnanjohtaja Anna Vuorio

Liity mukaan

Keskustelutilaisuus: Voiko tunteita johtaa? | to 24.4.2025 klo 9-10.30

Voiko tunteita johtaa? | to 24.4.2025 klo 9-10.30

Miten tunteet ja työelämä sopivat yhteen – ja missä menee raja? Miten kokemus psykososiaalisesta turvallisuudesta vaikuttaa työntekoon ja miten esihenkilö voi vahvistaa sitä? Miten esihenkilön oma itsetuntemus ja kyky itsereflektioon tukee työyhteisön ja työntekijöiden hyvinvointia?

Tervetuloa keskustelutapaamiseen, jossa pääset yhdessä muiden esihenkilötyötä tekevien asiantuntijoiden kanssa pohtimaan teemaa erityisesti nuorten naisten johtamisen kokemusten kautta. Alustajana keskustelulle toimii psykologi, työnohjaaja, teologian tohtori ja tietokirjailija Heli Pruuki. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Webinaari: Rakas keho – keinoja kehosuhteeseen | ma 28.4.2025 klo 18-19.30

Meistä jokaisella on keho – ja suhde siihen: kehosuhde. Kehosuhde on yksi elämämme pisimmistä ja tärkeimmistä suhteista. Kehoon kohdistuu kuitenkin paljon odotuksia, ihanteita, ajatuksia ja tunteita. Aina oman kehonsa kanssa ei ole helppo olla kumppani. Miten oma kehosuhteeni voi? Miten voisi saavuttaa sinuttelusuhteen oman kehonsa kanssa?

Tässä webinaarissa pohditaan naisten (jokaisen itsemäärittelyoikeutta kunnioittaen) kehosuhdetta sekä laajemmin kehoihanteiden ja kulttuurin kautta että myös yksilön itsensä näkökulmasta. Webinaarin aikana tarkastellaan kehonkuvaa ja kehosuhdetta, opetellaan kehosuhteen kannattelevia tekijöitä ja tunnistetaan kehosuhteen mahdollisia vaaranpaikkoja. Webinaari antaa myös konkreettisia arjen keinoja parantaa omaa kehosuhdetta ja lisätä pysähtymistä oman itsen ja kehon äärelle.

Katarina Meskanen on erikoispsykologi, psykoterapeutti, tietokirjailija, mindfulness-ohjaaja, valmentaja ja kouluttaja. Katarina on keho-orientoitunut psykoterapeutti, joka on työskennellyt yli 15 vuotta erilaisten kehonkuvan haasteiden parissa. Hän on kirjoittanut kehosuhteesta kirjan Rakas keho (Meskanen & Strengell, Tuuma, 2019) ja kouluttaa usein kehosuhteen teemoista muita ammattilaisia.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Liity mukaan

Webinaarista tehdään tallenne, joka tulee katsottavaksi kolmeksi kuukaudeksi Naistenkartanon YouTube-kanavalle (heinäkuun loppuun asti). Linkin tallenteeseen saa tilauslomakkeen kautta (linkki lisätään tälle sivulle webinaarin jälkeen).

Keskustelutilaisuus: Mielen hyvinvointia edistävä johtaminen | to 15.5.2025 klo 8.30-10

Mielen hyvinvointia edistävä johtaminen | to 15.5.2025 klo 8.30-10

Miten esihenkilö voi edistää mielen hyvinvointia omassa työyhteisössään? Alustuksessa käsitellään mielen hyvinvointia tukevia arkijohtamisen käytäntöjä, kuormittumisen tunnistamista ajoissa ja siihen puuttumista.

Tutustumme myös Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen maksuttomiin materiaaleihin, jotka tukevat työpaikkoja mielenterveyden edistämisessä. Keskustelua alustaa Anniina Virtanen Työterveyslaitokselta. Anniina on laillistettu psykologi ja psykologian tohtori, joka on tehnyt tutkimusta työkuormituksesta palautumiseen, työn tuunaamiseen, työn imuun sekä työn vaatimuksiin ja voimavaroihin liittyvistä teemoista.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Menneet ryhmät ja tapahtumat

Mini-NOVAT Kirjoittaen, 27.1.-2.3.2025

Mini-NOVAT kirjoittaen on vertaistukeen perustuva ryhmätyömuoto, jossa käydään ohjatusti läpi suhdetta omaan itseen ja elämäntilanteeseen.

Jokaisella viikolla on omat yhdessä pohdittavat aiheet sekä aiheeseen sopivia harjoitustehtäviä. Ryhmä soveltuu erityisesti sinulle, joka haluat lisätä itsetuntemustasi ja työstää omia muutostarpeitasi naisten vertaisryhmässä ja koet luontevaksi ilmaista itseäsi kirjoittamalla. Ryhmään on mahdollista osallistua anonyymisti.

Mini-NOVAT Kirjoittaen kokoontuu 27.1.-2.3.2025 Naistenkartanon verkkokurssialustalla.

Lyhyt-NOVAT, 6.2.-24.4.2025

  • Tapaamiset torstaisin 6.2.-24.4.2025 klo 10-11.45
  • 12 tapaamiskertaa
  • Ohjattujen alku- ja lopputapaamisten välillä ryhmä tapaa itsenäisesti ilman ohjaajaa. Naistenkartanon henkilökunta tukee ryhmää tarvittaessa
  • Yhden tapaamisen kesto 1 t 45 min, Aloituskerrat 2 h
  • Ryhmä kokoontuu kasvokkain etänä verkossa videoalustasovellus Zoomin kautta
  • Ohjaajana Saija Savolainen, etunimi.sukunimi@naistenkartano.com

Lyhyt-NOVAT-on kaikille naisille (itsemäärittelyä kunnioittaen) suunnattu vertaistukiryhmä, jossa tutustutaan itseemme ja saadaan uusia näkökulmia yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä tutkitaan omaa elämää sekä omia ajattelu- ja toimintatapoja valmiiden aiheiden kautta (ks. Ryhmätapaamisen aiheet). Tavoitteena ryhmässä on itsetuntemuksen ja itseymmärryksen lisääminen.

Naiset tulevat ryhmiin erilaisista elämäntilanteista ja taustoista. Työskentelyn lähtökohtia ovat sallivuus ja lempeys sekä itseä että muita osallistujia kohtaan. Ryhmässä ei anneta neuvoja, vaan vertaisuus toteutuu jakamalla omia kokemuksia sekä kuuntelemalla muiden ihmisten puheenvuoroja.

Lyhyt-NOVAT-ryhmä on paikka, jossa 

  • voit pohtia omaa elämääsi ja jakaa kokemuksiasi muille osallistujille
  • voit kuunnella muita ja saada oivalluksia
  • on lupa olla itseään varten
  • ei neuvota tai arvostella
  • jokaiselle annetaan yhtä paljon tilaa (esim. mahdollisuus samanpituiseen, keskeytyksettömään puheenvuoroon)
  • Pääset tutustumaan itseesi 12 tapaamiskerran ajan yhdessä samojen ryhmäläisten kanssa.

Tervetuloa ryhmään omana itsenäsi! 

Vertaistukiryhmä romanssihuijauksen kokeneille naisille, 10.2.-23.3.2025

Haluatko käsitellä romanssihuijauksen kokemustasi anonyymisti? Koetko itsellesi luontaiseksi jakaa ajatuksiasi kirjoittamalla?  

Mini-NOVAT Kirjoittaen on anonyymi ja maksuton verkkovertaisryhmä romanssihuijatuille naisille. Jos koet luontevaksi ilmaista itseäsi kirjoittamalla, tämä ryhmä auttaa sinua lisäämään itsetuntemustasi ja työstämään omia muutostarpeitasi.

Verkossa aukeaa viikoittain uusi aihe ja kirjoitustehtävä, joita voi tehdä omaan tahtiin viikon aikana. Muiden kokemusten lukeminen ja oman kokemuksen käsittely kirjoittamalla antaa uusia näkökulmia ja tuo vertaisuuden kokemuksen.

Ryhmän toteuttavat yhteistyössä Naistenkartano ja Nettideittiturva.

Mini-NOVAT Kirjoittaen Romanssihuijauksen kokeneille kokoontuu 10.2.–23.3.2025.

Ryhmän ohjaajina toimivat:

Olethan ohjaajiin yhteydessä missä tahansa mieltä askarruttavassa tilanteessa!

Webinaari: Tunnetaidot ja itsetuntemus, ke 26.2. klo 18-19.30

Miten tunteita voi inhimillisellä tavalla käsitellä?

Tunteet koskettavat meitä kaikkia, mutta suhde tunteisiin ei ole aina helppo. Olemme omaksuneet mm. lapsuuden kotimme tunneilmastosta usein alitajuisia käsityksiä siitä mitkä tunteet ovat ok ja mitkä ei, sekä oppineet kukin erilaisia selviytymiskeinoja vaativien tunteiden välttämiseen. Samalla kuitenkin katkaisemme yhteyttä myös itseemme ja elämän vastaanottamiseen. Tunteet ovat parhaimmillaan elämää rikastuttava voimavara, kun meidän ei tarvitse pelätä tai välttää niitä.

Luennolla lyhytterapeutti ja pariterapeutti Eevi Vuoristo avaa tunteiden tarkoitusta, sitä mitä terve tunnesäätely on ja miten sitä voi harjoitella.

Lue lisää

Webinaari: Piileekö hermostossa salainen voimasi? ma 24.3. klo 18-19.30

Miksi aivan kaikki liittyy vireystilaan? Miten yksilölliset erot ajattelumalleissa ja kehon fysiologiassa vaikuttavat hermoston toimintaan? Mitä oman palautumisen, mielialan ja jopa traumoista toipumisen eteen voi tehdä itse? Kannattaako palautumista seurata ja mitä kehon taidokas kuunteleminen tarkoittaa konkreettisesti?

Tervetuloa luennolle kuulemaan, miten voit oppia säätelemään omaa vireystilaasi!

Webinaari tarjoaa sinulle:

  • Tieteelliseen tutkimukseen ja pitkään käytännön kokemukseen pohjautuvaa tietoa
  • Konkreettisia itsesäätelykeinoja ja vinkkejä
  • Mahdollisuuden konsultoida hermoston ja psykofyysisten ilmiöiden asiantuntijaa

Puhujana on Hanna Markuksela, Vireysvalmentaja (NPTI)® -koulutuksen perustanut psykologi & traumapsykoterapeutti.

Hanna on tuhansien asiakkaiden ja usean tutkinnon hioma puhuja sekä tietokirjailija (Suorituskyvyn salaisuus 2021, Parinvalinnan salaisuus 2024, Tammi). Hanna levittää keinoja hermoston huoltamiseen, traumaoireilun tai uupumuksen hoitamiseen ja huippusuorituskyvyn kehittämiseen. Hannan työn ytimessä on seuraava missio: ”Tutkimustieto hermoston toiminnasta ja tehokkaimmat itsesäätelykeinot kuuluvat kaikille.”

Lue lisää