NOVAT-ryhmät

Miten mukaan NOVAT-ryhmään?

Uusia NOVAT-ryhmiä perustetaan Helsingissä ja Tampereella alkuvuodesta ja syksyisin (tammi-helmikuun vaihteessa sekä syyskuussa).  Mukaan pääsee osallistumalla ensin NOVAT-infotilaisuuteen ja sen jälkeen järjestettävään ryhmän varsinaiseen käynnistykseen.

NOVAT-infotilaisuudet

Infoja järjestetään kevät -ja syyskauden ensimmäisten yleisöluentojen yhteydessä. Tilaisuudessa kerrotaan NOVAT-ohjelmasta sekä ryhmien periaatteista ja toiminnasta. NOVAT-infotilaisuuteen osallistuminen on edellytys ryhmään pääsylle. NOVAT-infon osallistumismaksu on 4 € käteismaksuna. Jos infoon osallistuu luennon yhteydessä, NOVAT-info sisältyy luennon pääsymaksuun. Tiedot tulevista infotilaisuuksista löytyvät myös kausittain julkaistavasta luento-ohjelmasta.

NOVAT-ryhmien käynnistystilaisuudet

NOVAT-ryhmien käynnistys on jaettu kolmeen ohjattuun NOVAT-ryhmätyömenetelmän opetuskertaan (menetelmäopetus I-III). Suosittelemme osallistumista kaikille kerroille, koska jokaisella kerralla syvennetään aiemmin opittua. Näin voi myös varmistaa paikkansa uudessa ryhmässä. Menetelmäopetuksessa käydään läpi ryhmätapaamisten käytännön toteutusta, ryhmän sääntöjä ja muutenkin ryhmän toimivuuteen liittyviä asioita. Niissä kerrotaan myös ryhmien tarkemmat kokoontumisajat ja -paikat sekä jakaudutaan ryhmiin. Yhdelle opetuskerralle osallistuminen on maksutonta. Toiselle kerralle osallistuminen on sitovaa ja edellyttää NOVAT-ryhmän osallistumismaksun suorittamista. Käynnistymisen jälkeen NOVAT-ryhmät ovat ns. suljettuja ryhmiä eli ne eivät ota uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin. HUOM! Ystävät, tuttavat ja perheenjäsenet eivät voi osallistua samaan ryhmään ryhmän toimivuuden takia.

NOVAT-infotilaisuudet ja menetelmäopetuskerrat

Infojen ja menetelmäopetuksien ajankohdat päivitetän tälle sivustolle kesäkuuhun mennessä.

”Sinulle, joka mietit ryhmään menemistä, toivon rohkeutta. Kun itse rohkaistuin ottamaan sen ensimmäisen askeleen, NOVAT-ryhmän portaat tekivät jatkossa työtä puolestani. Ryhmämme naiset tukivat minua matkallani omaan itseeni ja itseni rakastamiseen – oman näköiseen elämänpolkuuni.” –Ilona, 31

Lue lisää NOVAT-naisten kertomuksia