NOVAT-ryhmät

”Sinulle, joka mietit ryhmään menemistä, toivon rohkeutta. Kun itse rohkaistuin ottamaan sen ensimmäisen askeleen, NOVAT-ryhmän portaat tekivät jatkossa työtä puolestani. Ryhmämme naiset tukivat minua matkallani omaan itseeni ja itseni rakastamiseen – oman näköiseen elämänpolkuuni.” –Ilona, 31

Lue lisää NOVAT-naisten kertomuksia

Miten mukaan NOVAT-ryhmään?

Voit hakeutua NOVAT-infotilaisuuteen, jossa kerrotaan lisää naisille tarkoitetusta vertaistukeen perustuvasta NOVAT-ohjelmasta ja ryhmien toiminnasta. Käytyäsi infotilaisuudessa, voit osallistua ryhmän varsinaisiin käynnistystilaisuuksiin (menetelmäopetus I-III).

NOVAT-infotilaisuudet

NOVAT-infoon osallistuminen on edellytys ryhmään pääsylle. Infotilaisuuksia järjestetään yleensä kevät -ja syyskauden ensimmäisen yleisöluennon yhteydessä. Tilaisuudessa kerrotaan NOVAT-ohjelmasta sekä ryhmien periaatteista ja toiminnasta. Tiedot tulevista infotilaisuuksista löytyvät myös kausittain julkaistavasta luento-ohjelmasta.

Uusien NOVAT-ryhmien käynnistys

NOVAT-ryhmien käynnistys on jaettu kolmeen ohjattuun NOVAT-ryhmätyömenetelmän opetuskertaan. Suosittelemme osallistumista kaikille kerroille, koska jokaisella kerralla syvennetään aiemmin opittua.

Näin voi myös varmistaa paikkansa uudessa ryhmässä. Menetelmäopetukseen osallistuminen edellyttää NOVAT-infotilaisuuden käymistä.

 

NOVAT-ryhmätyön menetelmän opetus

Menetelmäopetuksessa käydään läpi ryhmätapaamisten käytännön toteutusta, ryhmän sääntöjä ja muutenkin ryhmän toimivuuteen liittyviä asioita. Niissä kerrotaan myös ryhmien tarkemmat kokoontumisajat ja -paikat sekä jakaudutaan ryhmiin. Yhdelle opetuskerralle osallistuminen on maksutonta. Toiselle kerralle osallistuminen on sitovaa ja edellyttää NOVAT-ryhmän osallistumismaksun suorittamista. Käynnistymisen jälkeen NOVAT-ryhmät ovat ns. suljettuja ryhmiä eli ne eivät ota uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin.

HUOM! Ystävät, tuttavat ja perheenjäsenet eivät voi osallistua samaan ryhmään ryhmän toimivuuden takia.

Menetelmäopetuskerrat I-III

Keskiviikko
12.9.
18:00
Helsinki

Menetelmäopetus I

Aika: ke 12.9. klo 18-19:30
Paikka: Kampin Palvelukeskus, ryhmätila Keltsu

Maanantai
19.9.
18:00
Helsinki

Menetelmäopetus II

Aika: ma 19.9. klo 18-19:30
Paikka: Kampin Palvelukeskus, ryhmätila Keltsu

Maanantai
24.9
18:00
Helsinki

Menetelmäopetus III

Aika: ma 24.9. klo 18-19:30
Paikka: ilmoitetaan myöhemmin