Pitkä-NOVAT

Pitkä-NOVAT

Pitkä-NOVAT on NOVAT-ohjelmista pisin ja kestää noin vuoden. NOVAT-ryhmä kokoontuu kaksi lukukautta kerran viikossa arki-iltaisin 1,5 tunnin ajan. Ryhmillä on tauko kokoontumisissa kesällä ja jouluna. Kuhunkin ryhmään osallistuu keskimäärin 10, maksimissaan 12 jäsentä. Pitkä-NOVAT tukee tehokkaimmin pysyvän muutoksen aikaansaamisessa. Mikäli kuitenkin emmit vuoden mittaista sitoutumista tai haluat tulla ensin kokeilemaan NOVAT-ohjelman toimivuutta, voit aloittaa lyhyemmällä kurssilla ja jatkaa sen jälkeen halutessasi pidempään NOVAT-ryhmään.

Ryhmät ovat suljettuja vertaistukiryhmiä, jotka toimivat ryhmän käynnistyksen ja alkuohjauksen jälkeen itseohjautuvasti oma-apuperiaatteella. Yhdistyksen henkilöstö tarjoaa ammatillista tukea ryhmille käsikirjan käytössä sekä ryhmäprosessin eri vaiheissa.

Osallistumismaksu

NOVAT-ryhmän osallistumismaksu on 125 €. Hintaan sisältyy

  • ammatillinen tuki
  • tilat
  • ryhmätoiminta
  • NOVAT-käsikirja, jota ryhmässä työstetään.
  • virkistystapahtumia ja työpajoja (1-2 vuodessa)

Osamaksuun on mahdollisuus, josta voi sopia Naistenkartanon henkilökunnan kanssa. Voit myös tiedustella sosiaalitoimesta, olisiko osallistumismaksuun mahdollisuutta saada maksusitoumusta. Jos et tiedä kenen puoleen kääntyä, voit pyytää apua asiakaskoordinaattoreilta.

Miten mukaan NOVAT-ryhmään?

NOVAT-ryhmään voi ilmoittautua olemalla yhteydessä oman alueesi asiakaskoordinaattoriin, ja sen jälkeen järjestettävään ryhmän varsinaiseen käynnistykseen.

Jos haluat lisätietoa NOVAT-ohjelmasta ja -ryhmistä voit ensin osallistua NOVAT-infotilaisuuteen, joita järjestetään yleisöluentojen yhteydessä Helsingissä ja Tampereella. Infoissa kerrotaan NOVAT-ohjelmasta sekä ryhmien periaatteista ja toiminnasta. Yleisöluentojen ohjelman löydät täältä.

NOVAT-ryhmien ohjatut aloitustapaamiset

NOVAT-ryhmien kaksi ensimmäistä tapaamista ovat ohjattuja. Ohjatuissa tapaamisissa orientoidutaan ryhmätyöskentelyyn, käydään läpi työskentelyn sääntöjä ja opetellaan NOVAT-ryhmätyömenetelmää. Ryhmässä aloittaminen edellyttää, että pääsee osallistumaan vähintään toiseen ohjatuista aloitustapaamisista. Ilmoitathan asiakaskoordinattorille, jos et pääse molempiin ohjattuihin tapaamisiin.
Ensimmäiseen ohjattuun tapaamiseen osallistuminen on maksutonta, eikä se edellytä vielä ryhmään sitoutumista. Toiselle kerralle osallistuminen on sitovaa. Ohjattujen tapaamisten jälkeen NOVAT-ryhmät ovat ns. suljettuja ryhmiä eli ne eivät ota uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin. HUOM! Suosittelemme, että ystävät, tuttavat ja perheenjäsenet eivät ryhmän toimivuuden vuoksi osallistuisi samaan ryhmään.

Syksyn 2020 pitkät ryhmät 

Uusia NOVAT-ryhmiä perustetaan pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla alkuvuodesta ja syksyisin. Seuraavan kerran ryhmiä alkaa syksyllä 2020 seuraavasti:

Iltaryhmä Tampereella (täynnä)

Kokoontumispäivä: torstaisin 6.8. alkaen
Kokoontumisaika: klo 17.30-19
Kokoontumispaikka: Arttelin Kumppanuustalo

Päiväryhmä Helsingissä (täynnä)

Kokoontumispäivä: tiistaisin 18.8. alkaen
Kokoontumisaika: klo 13.30-15
Kokoontumispaikka: Kalliolan setlementtitalo, os. Sturenkatu 11

Iltaryhmä Helsingissä (täynnä)

Kokoontumispäivä: maanantaisin 7.9. alkaen
Kokoontumisaika: klo 17.30-19.00
Kokoontumispaikka: Kalliolan setlementtitalo, os. Sturenkatu 11

Iltaryhmä Helsingissä (täynnä)

Kokoontumispäivä: torstaisin 5.11. alkaen
Kokoontumisaika: klo 17.30-19.00
Kokoontumispaikka: Kalliolan setlementtitalo, os. Sturenkatu 11

Varasijalle voi ilmoittautua: liisa.kiilunen(a)naistenkartano.com

Iltaryhmä Tampereella

Kokoontumispäivä: tiistaisin 1.12. alkaen
Kokoontumisaika: klo 17.30-19.00
Kokoontumispaikka: Arttelin Kumppanuustalo, Avokas

Kevään 2021 pitkät ryhmät 

Uusia NOVAT-ryhmiä perustetaan pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla alkuvuodesta ja syksyisin. Seuraavan kerran ryhmiä alkaa keväällä 2021 seuraavasti:

Iltaryhmä Tampereella

Kokoontumispäivä: maanantaisin 12.4.2021 alkaen
Kokoontumisaika: klo 17.30-19.00
Kokoontumispaikka: ilmoitetaan myöhemmin

Helsingin ryhmätiedot

Helsingin ryhmätiedot vahvistuvat kevään osalta myöhemmin.

Ota yhteyttä