Naistenkartanon kevään 2022 luentosarja

Epätäydellisenä täydellinen

Miten keho ja mieli ovat yhteyksissä toisiinsa? Mitä jos keho aiheuttaakin itsessä häpeän tunteita? Entä mistä syntyy onnellinen ja merkityksellinen elämä? Ja miten voimme oppia elämään epävarmuuden kanssa kun elämää ei voi ennakoida?

Näitä asioista käsitellään kevään 2022 luentosarjassa, joka järjestetään ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa. Webinaareja voi seurata etänä Zoom -sovelluksen kautta tai Facebook-sivullamme.

Luentojen siirryttyä verkkoon tietynlainen vuorovaikutus on jäänyt puuttumaan – siksi haluamme tarjota mahdollisuuden myös pienimuotoisempaan ja toiminnallisempaan työskentelyyn!

Perinteisen luentosarjan lisäksi järjestämme keväällä myös kaksi työpajaa, joissa käsitellään itsemyötätunnon vahvistamista ja itsensä hyväksymistä sekä itseluottamuksen rakentamista ja omien vahvuuksien tunnistamista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Aiempien luentojen ja webinaarien tallenteet löytyvät Facebook-sivultamme sekä YouTubesta.

Jos sometat luentotilaisuuksisa, pyydämme käyttämään hashtageja #enolekaanyksin #ainutlaatuinen ja #naistenkartano. Meidät voi myös tagata postauksissa @naistenkartano.


Tulevat luennot ja muut tapahtumat

Pop-up NOVAT

Helsingissä ja Vantaalla 4.5.-30.5.2022

Pop-up NOVAT Helsingissä ja Vantaalla

Tule tutustumaan toimintaamme ja juttelemaan muiden naisten kanssa! Voit tulla yksin tai kaverin kanssa. Teemat mini-NOVAT:in mukaan. Lue lisää.

Webinaari

Ti 7.6. klo 17-18.30

Zoom & Facebook-live

Elämän epävarmuus

Webinaarissa käsitellään elämään vääjäämättä kuuluvaa epävarmuutta ja hallitsemattomuutta. Minkälaisissa tilanteissa epävarmuus tulee elämässä näkyväksi ja mitkä tekijät omassa tilanteessa ehkäisevät tai edesauttavat sen käsittelyä ja sietämistä?

Puhujana Miranda Koskinen, psykologi, seksuaalineuvoja. Lue lisää.

NOVAT-naisten Sali

Maanantaisin klo 17-19

Sali on toistaiseksi tauolla.

NOVAT-naisten Sali

Sali on avointa vertaistoimintaa NOVAT-naisilta NOVAT-naisille. Kaipaatko lisää juttuseuraa ryhmän rinnalle, haluatko tutustua toisiin NOVAT-naisiin? Tule Saliin! Salissa voit vaikuttaa käsiteltäviin aiheisiin tai vaikkapa toimia halutessasi jollakin kerralla ohjaajana! Lue lisää.

Kohtaamispaikka 

Tiistaisin klo 13-15 Tampereella.
Salonki on toistaiseksi tauolla.

Salonki – Silta osallisuuteen

Salonki on matalankynnyksen päihteetön kohtaamispaikka kaikille naisille. Salonkiin voi tulla esimerkiksi pelailemaan lautapelejä, kahvittelemaan, juttelemaan, ystävystymään, lueskelemaan lehtiä tai vaikkapa vain olemaan. Lue lisää.

Menneet tapahtumat

Työpaja

To 12.5. klo 17.30-19.30

Verkossa

Itseluottamus ja omat vahvuudet

Itseluottamus tarkoittaa uskoa omiin kykyihin ja taitoihin saavuttaa haluttuja tavoitteita. Tutustumme erilaisiin keinoihin tunnistaa voimia tuovia asioita ja omia vahvuuksia sekä huomata onnistumisen kokemuksia. Lue lisää.

Työpaja

Ma 9.5. klo 17.30-19.30

Verkossa

Itsemyötätunto ja itsensä hyväksyminen

Monien meistä on helpompi suhtautua myötätuntoisesti toisiin kuin itseemme. Itsemyötätunto on kuitenkin taito, jota voi kehittää.

Miten olla itsensä paras ystävä? Miten puhutella itseään lempeästi ja kannustavasti? Itsemyötätunnolla on monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin. Lue lisää.

Webinaari

To 28.4. klo 17.30-19

Zoom & Facebook-live

Häpeä ja kehollisuus

Mistä häpeän tunne kumpuaa? Miten omaan kehoon voi oppia suhtautumaan itsemyötätuntoisesti? Miten päästää irti vertailusta ja oppia hyväksymään itsensä?

Puhujina Riikka Seppälä, Brené Brownin opeissa sertifioitunut Dare to Lead -fasilitaattori & valmentaja sekä Pirkko Justander, Rusetti ry:n hallituksen sihteeri. Lue lisää.

Webinaari

Ke 13.4. klo 16-17.30

Zoom & Facebook-live

Mistä syntyy onnellinen elämä?

Meille kerrotaan usein tarinaa siitä, miten joku suuren oivalluksen saatuaan, oravanpyörästä hypättyään tai oikean itsehoitomenetelmän löydettyään saavutti onnen. Mutta entä jos onni ei aina löydykään oivallusten tai radikaalien elämänmuutosten kautta?

Puhujana Emilia Kujala, psykoterapeutti, tietokirjailija ja mielenterveysvaikuttaja. Lue lisää.

Hyvän Mielen Naistenpäivä

Ti 8.3. klo 10-19.30

Verkossa

Hyvän Mielen Naistenpäivä

Tervetuloa kaikille naisille avoimeen ja maksuttomaan Hyvän mielen naistenpäivään! Luvassa hyvinvointia vahvistavia työpajoja, webinaareja, harjoituksia sekä päräyttävää yhteiskunnallista keskustelua!

Lue lisää.

Webinaari

Ti 8.3. klo 18-19.30

Zoom & Facebook-live

Mielelläni kehossani

Miten mielentävä kehomieliyhteys rakentuu ihmissuhteissa? Millaisia vaikeuksia kehokokemuksemme saattaa ilmentää ja miten ihminen voi löytää vakaampaa, läsnäolevampaa ja turvallisempaa kehosuhdetta itseensä työstämällä asioita vuorovaikutuksessa ja kehollisesti?

Kouluttajana Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja ja tietokirjailija.  Lue lisää.