Kevään 2023 tapahtumatarjonta

Miten tavoitteitaan kohti voi pyrkiä ilman, että sortuu liialliseen suorittamiseen? Millaiset tekijät vaikuttavat riippuvuuksien taustalla? Miksi riippuvuudet siirtyvät herkästi kohteesta toiseen tai niitä voi olla useampia samanaikaisesti? Mistä eri osa-alueista hyvinvointi rakentuu? Mihin voin itse vaikuttaa? Entä millaisia paineita vanhemmuuteen liittyy tänä päivänä? Miten voisimme vähentää vanhemmuuden paineita ja muuttaa kulttuuria lempeämmäksi vanhemmuutta kohtaan?

Näitä asioita pohditaan kevään 2023 luentosarjassa. Webinaareja voi seurata etänä Zoom -sovelluksen kautta tai Facebook-sivullamme. Jokaisesta webinaarista tehdään tallenne, joka on katsottavissa määrätyn ajan YouTube-kanavallamme. Luentojen lisäksi järjestämme työpajan teemalla Itsemyötätunto ja voimaantuminen Helsingissä sekä Tampereella. Lämpimästi tervetuloa mukaan luennoille ja työpajaan!


Aiempien luentojen ja webinaarien tallenteet löytyvät Facebook-sivultamme sekä YouTubesta.

Jos sometat luentotilaisuuksissa, pyydämme käyttämään hashtageja #enolekaanyksin #ainutlaatuinen ja #naistenkartano. Meidät voi myös tagata postauksissa @naistenkartano.

Tulevat luennot ja muut tapahtumat

Työpaja

to 1.6. klo 12-16

Tampereella

Voi hyvin: Yhteys itseen – luova työpaja

Tervetuloa ainutlaatuiseen luovaan non stop -työpajaan, jossa pääset tutkimaan syvempää yhteyttä itseesi ja herättelemään tunteitasi! Voi hyvin -viikon osana järjestetty tapahtumamme tarjoaa sinulle inspiraatiota, oivalluksia ja voimaa omien tunnekokemustesi tutkimiseen. Lue lisää.

Menneet tapahtumat

Webinaari

ke 10.5.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Vanhemmuuden paineet ja äitimyytti

Mikä on “äitimyytti”? Entä millaisia paineita vanhemmuuteen liittyy tänä päivänä? Luennolla avaan omaa kokemustani äitiydestä, sekä tarkastelen aihetta yleisemmästä näkökulmasta ja yhteiskunnasta kumpuavista paineista käsin. Miten voisimme vähentää vanhemmuuden paineita ja muuttaa kulttuuria lempeämmäksi vanhemmuutta kohtaan? Mitä jos pohjattoman riittämättömyyden tunteen ja vertailun sijaan vanhemmuudessa olisikin enemmän tilaa yksilöllisyydelle, myötätunnolle ja armollisuudelle? Lue lisää.

Dialogi

ti 9.5.2023 klo 16.30-18.30

Verkossa

Epävarmuudessa eläminen – mikä auttaa sinua jaksamaan?

Elämme parhaillaan aikaa, jossa kriisit seuraavat toisiaan. Korona, Venäjän hyökkäyssota, energiakriisi, inflaatio, ilmastonmuutos, luontokato, terveydenhuollon tilanne, huoli nuorista ja vanhuksista. Kaiken tämän keskellä käymme töissä, elämme arkeamme, lapsia syntyy ja elämä jatkuu. Mitkä asiat tuottavat epävarmuutta sinun elämääsi? Mikä huolestuttaa? Mikä auttaa meitä jaksamaan arjessa epävarmuuden keskellä? Missä näemme toivoa? Tule mukaan keskustelemaan. Lue lisää.

Webinaari

ma 3.4.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Mihin voin vaikuttaa? – Yksilön ja yhteisön vastuu hyvinvoinnin rakentamisessa

Hyvinvointiin on mahdollista vaikuttaa monin eri tavoin mutta kaikkeen yksilön valinnoilla ei voi vaikuttaa. Tällä luennolla käsitellään hyvinvoinnin rakentumista systeemisesti, niin sisäisten kuin ulkoisten tekijöiden kautta. Mistä eri osa-alueista hyvinvointi rakentuu, mihin voin itse vaikuttaa, mikä hyvinvointi horjuttaa ja miten suhtautua asioihin, joita en voi muuttaa? Lue lisää.

Työpaja

ke 15.3.2023 klo 17.30-19.30

Tampere

Itsemyötätunto & Voimaantuminen -työpaja Tampereella

Tiesitko, että onnellisuus, toivo, rauha, kiitollisuus, läheisyys, tunteiden säätely ja esimerkiksi empatia kumpuavat kaikki itsemyötätunnosta, johon pääset sukeltamaan Itsemyötätunto- ja voimaantuminen – työpajassa. Olisi ihana saada sinut mukaan iltaan, jossa pääset pysähtymään itsesi äärelle. Lue lisää.

Webinaari

to 9.3.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Meinaako mennä överiksi? – Riippuvuuden taustatekijät ja menetelmiä toipumiseen

Kuinka erotan tavallisen mielihyvän hakemisen ja addiktiokäyttäytymisen toisistaan? Millaiset tekijät vaikuttavat riippuvuuksien taustalla? Miksi riippuvuudet siirtyvät herkästi kohteesta toiseen tai niitä voi olla useampia samanaikaisesti? Lue lisää.

Naistenpäivä

ke 8.3.2023

Hyvän mielen naistenpäivä

Hyvän mielen naistenpäivä on jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestää Naiserityisen työn verkosto. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota ei-kaupallinen, hyvinvointia edistävä päivä, joka samalla lisää tietoa naisille tarjolla olevista palveluista. Lue lisää.

Työpaja

ke 8.3.2023 klo 17.30-19.30

Helsinki

Itsemyötätunto & Voimaantuminen -työpaja Helsingissä

Tiesitko, että onnellisuus, toivo, rauha, kiitollisuus, läheisyys, tunteiden säätely ja esimerkiksi empatia kumpuavat kaikki itsemyötätunnosta, johon pääset sukeltamaan Itsemyötätunto- ja voimaantuminen – työpajassa. Olisi ihana saada sinut mukaan iltaan, jossa pääset pysähtymään itsesi äärelle. Lue lisää.

Koulutus

Ke 1.3.2023 klo 14.30-16.30

Etänä, Teams

Häirintä ei ole harmitonta! -koulutus

Häirintä ei ole harmitonta -koulutus kertoo käytännön esimerkkien avulla, mitä häirintä on ja millaisia seurauksia sillä voi olla esimerkiksi turvallisuuden tunteen, mielen hyvinvoinnin tai demokratian toteutumisen kannalta. Koulutus lisää ymmärrystä häirinnän monista muodoista ja seurauksista ja antaa vinkkejä häirintään puuttumiseen. Lue lisää.

Ystävänpäivä

Ti 14.2.2023 klo 11-13

Tampere

Ystävänpäivä-askartelua Naistenkartanolla

Tervetuloa Naistenkartanon toimistolle askartelemaan käsikoruja ja nauttimaan kuppi kuumaa!
Samalla voit tutustua Naistenkartanon toimintaan. Lue lisää.

Webinaari

6.2.2023

klo 18-19.30

Suorittaminen elämäntapana – Voisimmeko valita toisin ja vapautua siitä?

Suorituskeskeisyys on monelle tuttu elämäntapa, jolle meidän yhteiskunta ei tunnu tarjoavan vaihtoehtoja. Aihe on ollut kovasti pinnalla ja suorittamisesta sekä siihen usein liittyvästä uupumuksesta on puhuttu paljon etenkin nuorten parissa kasvaneena ilmiönä. Täydellisyyden tavoittelu, ylisuorittaminen, jatkuva kiire ja kyvyttömyys asettaa rajoja – nämä teemat toistuvat nuorilla ja aikuisilla. Samoin toistuu näiden aiheuttama uupumus ja pahoinvointi. Mutta mistä on kysymys? Voisimmeko valita toisin? Lue lisää.