Naistenkartanon tapahtumat


Aiempien luentojen ja webinaarien tallenteet löytyvät Facebook-sivultamme sekä YouTubesta.

Jos sometat luentotilaisuuksissa, pyydämme käyttämään hashtageja #enolekaanyksin #ainutlaatuinen ja #naistenkartano. Meidät voi myös tägätä postauksissa @naistenkartano.

Menneiden luentojen tallenteet löytyvät YouTube-kanavaltamme.

Tulevat luennot ja muut tapahtumat

Kokemuspuheenvuoro

ti 27.2.2024
klo 18-20

Tampere

Kokemuspuheenvuoro: Alkoholismi sairautena ja omien voimavarojen palautus

Tervetuloa kuuntelemaan koulutetun kokemusasiantuntijan Sara Selinin puheenvuoroa. Puhuja kertoo omien kokemuksiensa kautta alkoholismista sairautena. Puheenvuoroon sisältyy vahva toivon näkökulma – vaikeistakin elämäntilanteista voi selvitä ja toipua. Saran esitys sisältää tietoa alkoholismista, ja puheenvuorossa on tarjolla työkaluja niin läheisille kuin alkoholismiin sairastuneillekin. Lue lisää.

Kulttuurikäynti

ke 28.2.2024
klo 16

Tampere

Naistenkartanon kulttuurikäynti Hannes Heikuran näyttelyyn

Lähdetään yhdessä kuluttamaan kulttuuria! Vapaaehtoisemme ohjaa kulttuurikäynnin Hannes Heikuran näyttelyyn Galleria Himmelblaussa. Ilmoittautuminen 28.2. klo 10 mennessä tekstiviestitse/WhatsAppilla/Signalissa/Telegramissa Sinille: 040 506 0338 (viestiin: Ilmoittautuminen 28.2. kulttuurikäyntiin, oma nimi). Lue lisää.

Teemailta

to 29.2.2024
klo 17.30-19

Tampere

Oman näköinen työelämä – helmikuun teemailta

Teemaillan sisällöt on koottu gynekologisten sairauksien/oireyhtymien kanssa elävien toiveita kuullen. Käsittelemme mm. kehollisuutta, vireystilaa ja stressiä. Pohdimme myös, miten itsemme kanssa käyty sisäinen puhe voi vaikuttaa siihen, miltä työelämämme näyttää. Helmikuun teemaillassa oman näköistä työelämää pohditaankin mahdollisuuksien ja hyväksynnän kautta: millaisiin asioihin voimme itse vaikuttaa ja milloin taas voimavarat kannattaa suunnata sen hyväksymiseen, mitä emme voi muuttaa? Lue lisää.

Avoimet ovet

pe 8.3.2024
klo 12-16

Helsinki

Avoimet ovet Naistenkartanolla

Ohjelmassa vapaata seurustelua, mahdollisuus hengähtää pehmeässä nojatuolissa voimavarakorttien äärellä tai askarrella itselle muisto iloa tuottavista asioista. Tarjolla pientä maistuvaa suolaista ja makeaa sekä kahvia, teetä ja alkoholitonta kuplajuomaa. Autathan meitä varautumaan ilmoittautumalla mukaan 1.3 mennessä. Vegaanisuus ja gluteenittomuus huomioidaan. Lue lisää.

Hyvän mielen naistenpäivä

7.-8.3.2024

Verkossa ja kasvokkain

Hyvän mielen naistenpäivä

Hyvän mielen naistenpäivä on jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestää Naiserityisen työn verkosto. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota ei-kaupallinen, hyvinvointia edistävä päivä, joka samalla lisää tietoa naisille tarjolla olevista palveluista. Tapahtuman tarjoaa Naiserityisen työn verkosto. Lue lisää.

Webinaari

ti 12.3.2024
klo 18-19.30

Zoomissa

Sukuni naiset ja seksuaalisuus

Tällä luennolla kuulet kuinka naissukulinjan resurssit ja haasteet ovat ajan saatossa näyttäytyneet ja kuinka ne edelleen tulevat meissä näkyviksi tässä ajassa. Puhujana seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti Emma Hietanen. Lue lisää.

Webinaari

ma 15.4.2024
klo 18-19.30

Zoomissa

Miten jaksaa 2020-luvun työelämässä?

Psykoterapeutti, tietokirjailija Emilia Kujala kutsuu sinut pohtimaan kanssaan päivänpolttavaa kysymystä: Mikä nykyisessä työelämässä kuormittaa ja mitä sille voi tehdä? Webinaarissa tarkastellaan paitsi yksilöllisiä, myös rakenteellisia seikkoja työssä jaksamisen haasteiden taustalla. Lue lisää.

Webinaari

ma 6.5.2024
klo 18-19.30

Zoomissa

Stressi, ahdistus ja riittämättömyys – näin käsittelet tehokkaasti tunteitasi

EFT tapping ohjaaja Johanna Virolainen tutustuttaa sinut tässä webinaarissa tehokkaaseen, tutkittuun ja turvalliseen EFT kehomielimenetelmään. EFT:n avulla saat purettua itse jokapäiväistä stressiä, ahdistusta ja riittämättömyyden tunteita. Opit webinaarissa menetelmän ja pääset kokeilemaan sitä Johannan johdolla. Saat siis mukaasi webinaarista helpon menetelmän, johon voit tukeutua aina kun elämässä on vastatuulta. Lue lisää.

Menneet tapahtumat

Kokemuspuheenvuoro

to 22.2.2024
klo 18-20

Tampere

Kokemuspuheenvuoro alkoholismista: Minä olen se, kuka minä olen

Tervetuloa kuuntelemaan koulutetun kokemusasiantuntijan Sara Selinin puheenvuoroa, jossa hän kertoo oman vaiherikkaan tarinansa. Puhuja kertoo omakohtaisista kokemuksistaan alkoholismista, ja tarjoaa arvokkaan näkökulman toivoon ja toipumiseen. Tule kuuntelemaan Saran tarinaa ja keskustelemaan vertaistuellisessa hengessä! Lue lisää.

Työpajasarja

ke 31.1.-21.2.2024
klo 18-20.15

Helsinki

Vapaaksi miellyttämisestä

Työpajasarjan tavoite on tulla tietoisemmaksi miellyttämisestä ja saada konkreettisia työkaluja siitä vapautumiseen. Perehdymme miellyttämisen syntyyn, dynamiikkaan ja seurauksiin toiminnan, ajattelun ja tunteiden tasolla. Käymme läpi miellyttäjien alatyyppejä ja kullekin sopivia keinoja miellyttämisestä luopumiseen. Lue lisää.

Webinaari

ke 14.2.2024
klo 9-10.30

verkossa

Kuormituksen tunnistaminen työelämässä

Webinaarissa STTK:n asiantuntija Ida Nummelin antaa työkaluja haitallisen työkuormituksen tunnistamiseen ja hallintaan. Tapahtuman järjestää Naistenkartanon ja Maria Akatemian yhteinen Työnimuun! -hanke. Lue lisää.

Työpaja

ke 14.2.2024
klo 10-11.30

Tampereella

Tunteet ja itsetuntemus

Naistenkartano järjestää Tunteet ja itsetuntemus -työpajan osana Tampereen Enemmän Yhdessä -viikkoa. Luvassa on omien tunteiden tarkastelua sekä itseen tutustumista sekä keskustellen että luovuutta käyttäen. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lue lisää.

Webinaari

ma 12.2.2024
klo 18-19.30

Zoomissa

Näin hoidat äitihaavaa

Luennolla Katri Syvärinen kertoo, mikä äitihaava on ja miten se ilmenee tyttärellä, äidillä ja kulttuurissamme laajemmin. Webinaarissa kuulet, miten kiintymystyylit näyttäytyvät äitihaavan sävyttämissä suhteissa ja mitä äitihaavan hoitaminen voi tarkoittaa. Luvassa on monia oivalluksen paikkoja omaan elämään naisena, tyttärenä ja äitinä. Lue lisää.

Koulutus

29.1. tai 6.2.2024

Verkossa

Vapaaehtoisten naiserityisyyskoulutus

Naiserityisyyskoulutus vapaaehtoisille! Koulutus on tarkoitettu kaikille Naistenkartanossa vapaaehtoisina toimineille, toimiville sekä vapaaehtoiseksi haluaville. Koulutus on osa vapaaehtoisen perehdytyspolkua. Verkkokoulutuksen kesto on 2 tuntia. Lue lisää.

Luontokävely

ke 17.1.2024
klo 12.30

Tampere

Luontokävely Suolijärvellä

Tervetuloa luontokävelylle ke 17.1. klo 12.30! Lähdetään yhdessä kävelemään Suolijärvellä. Reitistä kierretään rantaa pitkin menevä osa, talvella ei nousta ylös reitin haastavuuden vuoksi. Kokoontuminen Suolijärven ulkoilumajalla. Kierretään yhdessä ohjaajan johdolla Mielenreitti. Säänmukainen varustus. Liikutaan rauhassa, eli vaatetus sen mukainen. Pakkasraja -15°c. Lue lisää.