Syksyn 2023 tapahtumatarjonta

Syksyn luentosarjassa pureudutaan erilaisten tunteiden käsittelyyn ja hankalien tunteiden lieventämiseen. Tulemme mm. käsittelemään sosiaalista jännittämistä ja miten ahdistusta voi purkaa kehon kautta; elämänkriiseistä selviytymistä; sekä naisen aggressiota ja siitä syntyvää häpeää.

Näiden lisäksi on tulossa myös muuta ohjelmaa, mutta lisää siitä myöhemmin!


Aiempien luentojen ja webinaarien tallenteet löytyvät Facebook-sivultamme sekä YouTubesta.

Jos sometat luentotilaisuuksissa, pyydämme käyttämään hashtageja #enolekaanyksin #ainutlaatuinen ja #naistenkartano. Meidät voi myös tagata postauksissa @naistenkartano.

Tulevat luennot ja muut tapahtumat

Avoimet ovet

to 21.9. klo 10-17

Tampereella

Naistenkartanon avoimet ovet Tampereella

Tiedossa on unelmakartan tekoa sekä yhteisöllistä seinäkangastyöskentelyä. Voit myös tulla vapaasti keskustelemaan tai oleilemaan esimerkiksi kahvikupin äärellä. Meillä on avointen ovien päivänä käytössä myös rentoutumishuone, jossa voit käydä hengähtämässä tapahtuman lomassa! Lue lisää.

 

Webinaari

ma 2.10. klo 18-19.30

Verkossa

Luopuminen elämäntaitona – ajatuksia hellittämisestä ja hyväksymisestä

Luennolla käsitellään luopumiseen liittyviä tunteita ja niiden kanssa selviytymistä erityisesti hyväksymis- ja omistautumisterapian näkökulmasta. Suru, ahdistus, syyllisyys ja vaikeus irrottautua kuuluvat luopumisen prosessiin. Hyväksymällä tunteet ja harjoittamalla itsemyötätuntoa meidän on mahdollista päästä eteenpäin ja löytää uusia tarkoituksia elämässämme. Lue lisää.

 

Webinaari

ke 25.10. klo 18-19.30

Verkossa

Hyvä, paha naisen aggressio

Monilla naisilla on pulmia aggressiotunteidensa kanssa. Niihin liittyy vaikeus tunnistaa omia tarpeita ja ilmaista niitä jämäkästi mutta rakentavasti – niinpä nainen huomaa toistuvasti myötäilevänsä toisia ja ohittavansa itsensä – tai sitten tunteiden purskahtelevan esiin hallitsemattomasti. Omien tarpeiden ja tunteiden ilmaisu saattaa johtaa syvään häpeän ja epäonnistumisen kokemukseen. Suhde omaan aggressioosi on tärkeä, sillä se on myös omaa voimaasi! Tervetuloa webinaariin pohtimaan naisen aggressiota ja omaa itseäsi. Lue lisää.

 

Menneet tapahtumat

Webinaari

to 7.9. klo 18-19.30

Verkossa

Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä – käytä kehosi viisautta

Tällä luennolla kuulet, miten voit oppia käyttämään kehosi viisautta jännittämisen lieventämiseen. Teemme myös muutaman lyhyen kehomieli-harjoituksen, joiden avulla opit säätelemään ylivirittyvää hermostoasi ja pystyt vahvistamaan sisäisen turvan tunnetta myös jännityksen hetkellä. Lue lisää.

 

Infotilaisuus

12.6, 14.6., 15.6. klo 17-19

Tampereella
Helsingissä
Verkossa

Infotilaisuus: Vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke

Infotilaisuudessa vapaaehtoistyön koordinaattori Sini Astrén kertoo lisää hankkeesta, sekä tavoista jolla voit osallistua Naistenkartanon vapaaehtoistyöhön. Toivomme lämpimästi kaikkia kiinnostuneita tulemaan mukaan kehittämään ja tekemään omannäköistä vapaaehtoistyötä! Tai vaan kuulolle siitä minkälainen uusi vapaaehtoistyön hanke on käynnistymässä. Lue lisää.

Työpaja

to 1.6. klo 12-16

Tampereella

Voi hyvin: Yhteys itseen – luova työpaja

Tervetuloa ainutlaatuiseen luovaan non stop -työpajaan, jossa pääset tutkimaan syvempää yhteyttä itseesi ja herättelemään tunteitasi! Voi hyvin -viikon osana järjestetty tapahtumamme tarjoaa sinulle inspiraatiota, oivalluksia ja voimaa omien tunnekokemustesi tutkimiseen. Lue lisää.

Webinaari

ke 10.5.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Vanhemmuuden paineet ja äitimyytti

Mikä on “äitimyytti”? Entä millaisia paineita vanhemmuuteen liittyy tänä päivänä? Luennolla avaan omaa kokemustani äitiydestä, sekä tarkastelen aihetta yleisemmästä näkökulmasta ja yhteiskunnasta kumpuavista paineista käsin. Miten voisimme vähentää vanhemmuuden paineita ja muuttaa kulttuuria lempeämmäksi vanhemmuutta kohtaan? Mitä jos pohjattoman riittämättömyyden tunteen ja vertailun sijaan vanhemmuudessa olisikin enemmän tilaa yksilöllisyydelle, myötätunnolle ja armollisuudelle? Lue lisää.

Dialogi

ti 9.5.2023 klo 16.30-18.30

Verkossa

Epävarmuudessa eläminen – mikä auttaa sinua jaksamaan?

Elämme parhaillaan aikaa, jossa kriisit seuraavat toisiaan. Korona, Venäjän hyökkäyssota, energiakriisi, inflaatio, ilmastonmuutos, luontokato, terveydenhuollon tilanne, huoli nuorista ja vanhuksista. Kaiken tämän keskellä käymme töissä, elämme arkeamme, lapsia syntyy ja elämä jatkuu. Mitkä asiat tuottavat epävarmuutta sinun elämääsi? Mikä huolestuttaa? Mikä auttaa meitä jaksamaan arjessa epävarmuuden keskellä? Missä näemme toivoa? Tule mukaan keskustelemaan. Lue lisää.

Webinaari

ma 3.4.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Mihin voin vaikuttaa? – Yksilön ja yhteisön vastuu hyvinvoinnin rakentamisessa

Hyvinvointiin on mahdollista vaikuttaa monin eri tavoin mutta kaikkeen yksilön valinnoilla ei voi vaikuttaa. Tällä luennolla käsitellään hyvinvoinnin rakentumista systeemisesti, niin sisäisten kuin ulkoisten tekijöiden kautta. Mistä eri osa-alueista hyvinvointi rakentuu, mihin voin itse vaikuttaa, mikä hyvinvointi horjuttaa ja miten suhtautua asioihin, joita en voi muuttaa? Lue lisää.

Työpaja

ke 15.3.2023 klo 17.30-19.30

Tampere

Itsemyötätunto & Voimaantuminen -työpaja Tampereella

Tiesitko, että onnellisuus, toivo, rauha, kiitollisuus, läheisyys, tunteiden säätely ja esimerkiksi empatia kumpuavat kaikki itsemyötätunnosta, johon pääset sukeltamaan Itsemyötätunto- ja voimaantuminen – työpajassa. Olisi ihana saada sinut mukaan iltaan, jossa pääset pysähtymään itsesi äärelle. Lue lisää.

Webinaari

to 9.3.2023 klo 18-19.30

Verkossa

Meinaako mennä överiksi? – Riippuvuuden taustatekijät ja menetelmiä toipumiseen

Kuinka erotan tavallisen mielihyvän hakemisen ja addiktiokäyttäytymisen toisistaan? Millaiset tekijät vaikuttavat riippuvuuksien taustalla? Miksi riippuvuudet siirtyvät herkästi kohteesta toiseen tai niitä voi olla useampia samanaikaisesti? Lue lisää.

Naistenpäivä

ke 8.3.2023

Hyvän mielen naistenpäivä

Hyvän mielen naistenpäivä on jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestää Naiserityisen työn verkosto. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota ei-kaupallinen, hyvinvointia edistävä päivä, joka samalla lisää tietoa naisille tarjolla olevista palveluista. Lue lisää.

Työpaja

ke 8.3.2023 klo 17.30-19.30

Helsinki

Itsemyötätunto & Voimaantuminen -työpaja Helsingissä

Tiesitko, että onnellisuus, toivo, rauha, kiitollisuus, läheisyys, tunteiden säätely ja esimerkiksi empatia kumpuavat kaikki itsemyötätunnosta, johon pääset sukeltamaan Itsemyötätunto- ja voimaantuminen – työpajassa. Olisi ihana saada sinut mukaan iltaan, jossa pääset pysähtymään itsesi äärelle. Lue lisää.

Koulutus

Ke 1.3.2023 klo 14.30-16.30

Etänä, Teams

Häirintä ei ole harmitonta! -koulutus

Häirintä ei ole harmitonta -koulutus kertoo käytännön esimerkkien avulla, mitä häirintä on ja millaisia seurauksia sillä voi olla esimerkiksi turvallisuuden tunteen, mielen hyvinvoinnin tai demokratian toteutumisen kannalta. Koulutus lisää ymmärrystä häirinnän monista muodoista ja seurauksista ja antaa vinkkejä häirintään puuttumiseen. Lue lisää.

Ystävänpäivä

Ti 14.2.2023 klo 11-13

Tampere

Ystävänpäivä-askartelua Naistenkartanolla

Tervetuloa Naistenkartanon toimistolle askartelemaan käsikoruja ja nauttimaan kuppi kuumaa!
Samalla voit tutustua Naistenkartanon toimintaan. Lue lisää.

Webinaari

6.2.2023

klo 18-19.30

Suorittaminen elämäntapana – Voisimmeko valita toisin ja vapautua siitä?

Suorituskeskeisyys on monelle tuttu elämäntapa, jolle meidän yhteiskunta ei tunnu tarjoavan vaihtoehtoja. Aihe on ollut kovasti pinnalla ja suorittamisesta sekä siihen usein liittyvästä uupumuksesta on puhuttu paljon etenkin nuorten parissa kasvaneena ilmiönä. Täydellisyyden tavoittelu, ylisuorittaminen, jatkuva kiire ja kyvyttömyys asettaa rajoja – nämä teemat toistuvat nuorilla ja aikuisilla. Samoin toistuu näiden aiheuttama uupumus ja pahoinvointi. Mutta mistä on kysymys? Voisimmeko valita toisin? Lue lisää.