Naistenkartanon syksyn 2022 luentosarja

100 vuotta naisten hyvinvoinnin tukena

Syksyn luentosarjassa käsitellään läheisriippuvuutta, omia rajoja ja turvallisia ihmissuhteita sekä keinoja sisäisen kriitikon kesyttämiseksi. Luentosarja huipentuu Naistenkartanon 100-vuotisjuhlatilaisuuteen, jonka ohjelma ja aikataulu tarkentuu kesän aikana. Juhlatapahtuma järjestetään Helsingin Tiivistämössä, mutta tilaisuutta on myös mahdollista seurata etänä verkossa.

Luentojen ja juhlatapahtuman lisäksi järjestämme myös kaksi työpajaa oman äänen löytämisestä. Työpajat järjestetään sekä Helsingissä että Tampereella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Aiempien luentojen ja webinaarien tallenteet löytyvät Facebook-sivultamme sekä YouTubesta.

Jos sometat luentotilaisuuksisa, pyydämme käyttämään hashtageja #enolekaanyksin #ainutlaatuinen ja #naistenkartano. Meidät voi myös tagata postauksissa @naistenkartano.

Tulevat luennot ja muut tapahtumat

Kevään 2023 tapahtumakalenteri julkaistaan lähiaikoina.

Menneet tapahtumat

Juhlatilaisuus

Pe 25.11. klo 13-17
Tiivistämö, Helsinki

Naistenkartanon 100-vuotisjuhlatilaisuus

Pe 25.11. juhlimme 100-vuotiasta Naistenkartanoa Tiivistämöllä Helsingissä (os. Kaasutehtaankatu 1).
Tervetuloa juhlistamaan naiseuden moninaisuutta ja ainutlaatuisuutta kanssamme! Ohjelma ja tarkempi aikataulu sekä ilmoittautumisohjeet tarkentuvat lähiaikoina. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Lue lisää.

Webinaari

Ke 26.10. klo 17.30-19

Kesytä sisäinen kriitikkosi – tietoa ja harjoituksia lempeämpään arkeen

Tunnetko sisäisen kriitikkosi? Sen äänen mielessäsi, joka arvostelee tekemisiäsi alituiseen eikä tunnu hiljenevän, vaikka tahtoisit? Tule kuulemaan webinaariin, miten tietoisuuden ja myötätunnon avulla on mahdollista muuttaa sisäistä vuoropuheluaan ja suhtautumista itseensä lempeämmäksi ja armollisemmaksi. Lue lisää.

Webinaari

Ti 11.10. klo 9.45-15.15

Supernovat-hankkeen webinaari: Naiset ja neurokirjo

Webinaarissa pohditaan mm. miten neurokirjon piirteet ilmenevät naisilla ja miten naiset kokevat niiden vaikuttavan elämässään? Mitä meidän pitäisi tunnistaa voidaksemme tukea naisia tulemaan näkyviksi omina itsenään? Tarvitaanko aina diagnoosi? Miten vähentää ongelmapuhetta aiheen ympärillä ja lisätä neurokirjon naisten mahdollisuuksia toimia aktiivisesti osana yhteiskuntaa? Lue lisää.

Työpaja

Helsingissä 8.9.
Tampereella 29.9.

Löydä äänesi voima – Itsehyväksynnän harjoittaminen laulamisen avulla

Työpaja sisältää kehollisia harjoituksia, hengitys- ja lauluharjoituksia sekä lempeää improvisointia. Näillä tutustutaan omaan kehoon ja sen toimintaan ja opitaan hyväksymään se. Leikillisten harjoitusten kautta opitaan vapauttamaan ääntä ja liikettä sekä ilmaisemaan tunteita lauluäänellä. Lue lisää.

Webinaari

Ke 21.9. klo 17.30-19

Omat rajat ja turvalliset ihmissuhteet

Tunnistatko omat ja toisten rajat? Minkälaiset omat rajat lisäävät hyvinvointia ja turvallisuutta? Luennolla käsitellään omien rajojen merkitystä turvallisten ihmissuhteiden ja lähisuhdeväkivallan näkökulmasta. Lue lisää.

Webinaari

To 1.9. klo 17.30-19

Läheisriippuvuus

Webinaarissa tarkastelemme muun muassa läheisriippuvuuden määritelmää ja syntymekanismeja ja pohdimme, miten itselle (ja myös läheiselle) haitallisesta toimintatavasta on mahdollista päästä eroon. Lue lisää.

Webinaari

Ti 7.6. klo 17-18.30

Zoom & Facebook-live

Elämän epävarmuus

Webinaarissa käsitellään elämään vääjäämättä kuuluvaa epävarmuutta ja hallitsemattomuutta. Minkälaisissa tilanteissa epävarmuus tulee elämässä näkyväksi ja mitkä tekijät omassa tilanteessa ehkäisevät tai edesauttavat sen käsittelyä ja sietämistä?

Puhujana Miranda Koskinen, psykologi, seksuaalineuvoja. Lue lisää.

Pop-up NOVAT

Helsingissä ja Vantaalla 4.5.-30.5.2022

Pop-up NOVAT Helsingissä ja Vantaalla

Tule tutustumaan toimintaamme ja juttelemaan muiden naisten kanssa! Voit tulla yksin tai kaverin kanssa. Teemat mini-NOVAT:in mukaan. Lue lisää.

Työpaja

To 12.5. klo 17.30-19.30

Verkossa

Itseluottamus ja omat vahvuudet

Itseluottamus tarkoittaa uskoa omiin kykyihin ja taitoihin saavuttaa haluttuja tavoitteita. Tutustumme erilaisiin keinoihin tunnistaa voimia tuovia asioita ja omia vahvuuksia sekä huomata onnistumisen kokemuksia. Lue lisää.

Työpaja

Ma 9.5. klo 17.30-19.30

Verkossa

Itsemyötätunto ja itsensä hyväksyminen

Monien meistä on helpompi suhtautua myötätuntoisesti toisiin kuin itseemme. Itsemyötätunto on kuitenkin taito, jota voi kehittää.

Miten olla itsensä paras ystävä? Miten puhutella itseään lempeästi ja kannustavasti? Itsemyötätunnolla on monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin. Lue lisää.

Webinaari

To 28.4. klo 17.30-19

Zoom & Facebook-live

Häpeä ja kehollisuus

Mistä häpeän tunne kumpuaa? Miten omaan kehoon voi oppia suhtautumaan itsemyötätuntoisesti? Miten päästää irti vertailusta ja oppia hyväksymään itsensä?

Puhujina Riikka Seppälä, Brené Brownin opeissa sertifioitunut Dare to Lead -fasilitaattori & valmentaja sekä Pirkko Justander, Rusetti ry:n hallituksen sihteeri. Lue lisää.

Webinaari

Ke 13.4. klo 16-17.30

Zoom & Facebook-live

Mistä syntyy onnellinen elämä?

Meille kerrotaan usein tarinaa siitä, miten joku suuren oivalluksen saatuaan, oravanpyörästä hypättyään tai oikean itsehoitomenetelmän löydettyään saavutti onnen. Mutta entä jos onni ei aina löydykään oivallusten tai radikaalien elämänmuutosten kautta?

Puhujana Emilia Kujala, psykoterapeutti, tietokirjailija ja mielenterveysvaikuttaja. Lue lisää.

Hyvän Mielen Naistenpäivä

Ti 8.3. klo 10-19.30

Verkossa

Hyvän Mielen Naistenpäivä

Tervetuloa kaikille naisille avoimeen ja maksuttomaan Hyvän mielen naistenpäivään! Luvassa hyvinvointia vahvistavia työpajoja, webinaareja, harjoituksia sekä päräyttävää yhteiskunnallista keskustelua!

Lue lisää.

Webinaari

Ti 8.3. klo 18-19.30

Zoom & Facebook-live

Mielelläni kehossani

Miten mielentävä kehomieliyhteys rakentuu ihmissuhteissa? Millaisia vaikeuksia kehokokemuksemme saattaa ilmentää ja miten ihminen voi löytää vakaampaa, läsnäolevampaa ja turvallisempaa kehosuhdetta itseensä työstämällä asioita vuorovaikutuksessa ja kehollisesti?

Kouluttajana Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja ja tietokirjailija.  Lue lisää.