fbpx

Iloa, voimaa ja tilaa elää ainutlaatuisena

Julkaistu 19.3.2020

”Ensimmäinen ehto naisen edistymiselle on persoonallinen ja henkinen vapaus. Siihen perustuu kaikki muu.”

Lainaus on Minna Canthin sanomaa 1800-luvun loppupuolelta. Tänään 19.3. vietetään Suomessa Minna Canthin päivää, joka on samalla myös tasa-arvon päivä. Minnan ajatukset ovat vahvasti myös Naistenkartanon työn keskiössä, ja hänen syntymäpäivänsä kunniaksi vietettävä liputuspäivä on hieno päivä uuden strategiamme lanseeraukselle.

Naistenkartanon visio on, että jokaisella naisella olisi iloa, voimaa ja tilaa elää ainutlaatuisena. Missiomme on, että naisilla olisi vapaus olla oma itsensä. Toivomme, että naiset tiedostaisivat ja kyseenalaistaisivat heille asetetut odotukset, olettamukset ja määritelmät sillä ne vaikuttavat monen elämään varsin monin tavoin. Toimintamme tähtää siihen, että naisten mielen hyvinvointi ja hallinnan tunne ovat parantuneet sekä kokemukset omista vaikutusmahdollisuuksista ovat lisääntyneet.

Jokaisella tulisi olla mahdollisuus määritellä itsensä ja oma naiseutensa. Tässä sekä oman elämän haltuun ottamisessa voivat auttaa NOVAT – vertaisryhmämme. Kuvasimme viime marraskuussa tämän upean videon, jossa viiden erilaisen naisen tarinan kautta kerromme, millaisiin tilanteisiin NOVAT – ohjelma voi auttaa ja millaisia kokemuksia ohjelman vaikutuksista on. Videolla (katsottavissa kirjotuksen lopussa) kuultavat repliikit perustuvat mukana olleiden naisten kokemuksiin, mutta esiintyjät ovat näyttelijöitä. Kiitos tuhannesti Heta, Minna, Hilu, Marja ja Amanda!

Näinä poikkeuksellisina aikoina vertaistuelle on enemmän tarvetta kuin koskaan. Globaalin koronapandemian vuoksi emme voi käynnistää tänä keväänä kasvokkaisia vertaisryhmiä, mutta tarjoamme maaliskuun viimeisestä viikosta alkaen jo pyörivien kasvokkaisten ryhmien käyttöön digitaalisia alustoja vertaisryhmien kokoontumiselle, sekä aloitamme uusia NOVAT – verkkokursseja kasvokkaisiin ryhmiin mukaan ilmoittautuneille. Myös uusia halukkaita osallistujia mahtuu mukaan – voit ottaa yhteyttä asiakaskoordinaattoreihimme Siniin sekä Liisaan.

Lopuksi haluan toivottaa sinulle erittäin hyvää tasa-arvon päivää sekä kiittää kuluneesta vuodesta. Siirryn huhtikuun alussa nuorisotyön pariin Suomen Nuorisoseurat ry:n pääsihteeriksi, ja lähiaikoina julkistettava seuraajani aloittaa työnsä Naistenkartanon toiminnanjohtajana. Olen kuitenkin varma, että tapaamme vielä tulevaisuudessa erilaisissa tapahtumissamme!

Toiveikkaaseen tulevaisuuteen vakaasti uskoen,

Annina