fbpx

Mieli metsässä | Lahti

Naistenkartano on mukana Lahden Mieli Metsässä -tapahtumassa

Ti 28.5 klo 13-15 | Lahti

Naistenkartanon ohjelmassa luvassa kehoskannausta ja kohtaamistaidetta.

Mieli metsässä -tapahtuma järjestetään 28.5. klo 13–15 Lahden terveysmetsän Likolammen lenkillä. Tapahtumassa terveysmetsän esteetön lenkki täyttyy toiminnallisista rasteista, jotka tarjoavat monipuolisesti erilaista virikettä: liikettä keholle, rentoutumista ja läsnäoloa mielelle sekä käsillä askartelua ja luontotaidetta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Metsässä rentoutumisen lomassa voit samalla tutustua paikallisiin mielen hyvinvoinnin parissa toimiviin yhdistyksiin ja tahoihin. Tapahtumassa voit saada vinkkejä ja tukea, mikäli oman tai läheisen mielen hyvinvointi huolettaa tai työskentelet aiheen parissa.

Luonto vahvistaa tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia

Luonnossa oleminen tekee tutkitusti hyvää sekä keholle että mielelle. Jo lyhyt käynti esimerkiksi omassa lähimetsässä kohentaa mielialaa ja auttaa palautumaan stressistä. Luonnossa liikkuminen myös vähentää masennusoireita. Luonnosta voi siten saada muiden terveyshyötyjen lisäksi tukea myös omaan psyykkiseen hyvinvointiin.

 – Ryhmien kanssa terveysmetsässä liikkuessani olen usein kuullut, että metsä on ympäristönä paikka, jossa kaikki ovat tasavertaisia ja jossa on helppo puhua vaikeistakin asioista. Luontoon voi jokainen mennä omana itsenään. Sen vuoksi halusimme luoda Lahden terveysmetsään tapahtuman, jossa nostetaan esiin luonnossa olon vaikutuksia erityisesti mielen hyvinvointiin. On mahtavaa, että saimme mukaan näin laajan joukon paikallisia asiantuntijoita toteuttamaan tapahtumaa yhdessä, kertoo projektipäällikkö Taru Suutari Lahden kaupungilta.

Lahden terveysmetsää ja siellä tapahtuvaa toimintaa kehitetään osana EU Horisontti-rahoitteista GoGreenRoutes -projektia.

Mieli metsässä -tapahtuman järjestävät Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue yhdessä seuraavien tahojen kanssa: Mielenterveystalo.fi, Lahden Lähimmäispalvelu ry, Mente, OLKA Lahti, Miete ry, Homebase Lahti, Avainsäätiö, Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset – Finfami ry, Valo-Valmennusyhdistys, Lahden Sininauha ja Naistenkartano ry.