fbpx

Stressaantunut ja ahdistunut nainen, käännä huomio kehoosi EFT tappingin avulla

Stressaantunut ja ahdistunut nainen, käännä huomio kehoosi EFT tappingin avulla

Vieraskynäblogi | Julkaistu 29.4.2024

Levollisuus kehossa ja mielessä tuntuu nykyään olevan ihmeellinen harvinaisuus tai myyttinen tarina, jota ei oikeasti voi olla.

Kärjistettynä kaikkia vähintäänkin stressaa, on kiire ja aikaa aivan liian vähän. Erityisesti me naiset tunnemme helposti riittämättömyyttä, huonommuutta ja häpeää. Niin monia asia tuntuu ahdistavan ja haluamme noista tunteista eroon ASAP.

Hankalat tunteet täytyy kuitenkin kohdata. Muutoin se mitä emme käsittele, varastoituu myös kehoon ja alkaa jossain vaiheessa oireilla.

Tässä apuun tulee tehokas mutta silti lempeä EFT tapping kehomielimenetelmä. Menetelmä on tieteellisesti tutkittu, turvallinen, nopea ja se on mitä mainioin itsehoitomenetelmä. EFT:ssä emme vain kohtaa haasteitamme ja tunteitamme mielen tasolla vaan teemme sen kehon ja mielen yhteyttä hyödyntäen. Tämän yhteyden hyödyntäminen tekee työskentelystä tehokasta ja lempeää; purkaminen tapahtuu myös kehon tasolla.

Tutkimukset osoittavat EFT:n laskevan kortisoli- eli stressihormonitasoja. Tästä syystä menetelmä on helppo tapa laskea stressikierroksia ja saada asiat takaisin oikeisiin mittasuhteisiin omassa arjessaan.

EFT tapping eli naputtelu voi näyttää hassulta; naputellaanhan siinä itseltämme akupunktiopisteitä päästä ja ylävartalosta. Tämä naputtelu on kuitenkin avainasemassa, jotta saat purettua myös kehon kuormaa. Naputtelun on tutkitusti todistettu sammuttavan aivojen hälytyskeskuksen eli mantelitumakkeen hälytyksen. Näin voimme rauhoittua ja rentoutua haastavankin aiheen äärelle.

Kehon ja mielen viestit

Kehon ja mielen epämukavilla tuntemuksilla on viesti, ja sen viestin ääreen kannattaa pysähtyä:

  • Miksi oikeastaan tunnen niin kovaa riittämättömyyttä?
  • Kenelle en riitä?
  • Miksi tämä asia stressaa minua näin paljon?
  • Miksi tunnen niin paljon ahdistusta?
  • Miltä ahdistus tuntuu kehossa? Entäpä riittämättömyys?
  • Milloin tämä päänsärky/migreeni/selkäkipu/vatsavaiva/paniikkikohtaukset alkoivat? Mitä silloin oli elämässä meneillään?

Minäkin tunsin ennen valtavaa riittämättömyyttä ja se uskomus tuli sisältäni. Lopulta kaikki tämä alkoi oireilla kehossani ja mielessäni. EFT:n avulla pääsin vaikea-asteisesta paniikkihäiriöstä takaisin tasapainoon ja levollisuuteen. Itseni kohdalla EFT on kasvattanut itsetuntemustani ja sitä kautta itseluottamustani valtavasti ja tämän soisin tapahtuvan ihan kaikille.


Kirjoittajasta:

Johanna Virolainen on koulutettu EFT ohjaaja, jonka missiona on saada ihmiset tuntemaan itsensä paremmin ja tätä kautta voimaan paremmin.

Lisää aiheesta voi kuulla Naistenkartanon kevätkauden viimeisessä webinaarissa ma 6.5.2024:

“Stressi, ahdistus ja riittämättömyys – näin käsittelet tehokkaasti tunteitasi”

Lue lisää webinaarista