fbpx

Hyvän Mielen Naistenpäivä 2023

Tervetuloa kaikille naisille avoimeen Hyvän mielen naistenpäivään!

Hyvän mielen Naistenpäivä 2023

Hyvän mielen naistenpäivä on jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestää Naiserityisen
työn verkosto. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota ei-kaupallinen, hyvinvointia edistävä päivä, joka samalla lisää tietoa naisille tarjolla olevista palveluista.

Tutustu ohjelmaan:

Webinaari klo 11-12

Ammatillinen itsetuntemus työelämässä

Lisätietoja webinaarista

Webinaari: Ammatillinen itsetuntemus työelämässä

Tule kuuntelemaan Maria Akatemian asiantuntijan, psykologi Maria Lindroosin webinaaria, jonka aiheena on ammatillinen itsetuntemus.

Mitä tarkoittaa itsetuntemus ammatillisena laatuna ja työkaluna? Miksi itsetuntemus on tärkeä työelämätaito?

Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Webinaari klo 13-14

Itsetuntemustyöskentelystä apua väkivallan katkaisemiseen ja vaikeiden tunteiden säätelyyn

Lisätietoja webinaarista

Webinaari: Itsetuntemustyöskentelystä apua väkivallan katkaisemiseen ja vaikeiden tunteiden säätelyyn

Maria Akatemian Keijun Varjo -työskentely on ehkäisevää väkivaltatyötä 15–28-vuotiaille naisille. Tule kuuntelemaan, miten itsetuntemustyöskentelyn avulla on mahdollista helpottaa vaikeiden tunteiden säätelyä ja katkaista väkivaltainen käytös.

Esittelemme myös tuoreen Keijun Varjo -itsetuntemustyökirjan. Tapahtumassa esiintyvät Keijun Varjon ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijat Sanni Heinonen ja Elina Lehtonen.

Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Paneelikeskustelu klo 14-15.30

Näkymätön naiseus – naiseuden vahvistaminen toipumisen tukena

Lisätietoja paneelikeskustelusta

Paneelikeskustelu: Näkymätön naiseus – naiseuden vahvistaminen toipumisen tukena

Sukupuolen huomioiminen palveluissa on yhdenvertaisen kohtelun ja vaikuttavan avun edellytys. Palveluissa ei aina tunnisteta sukupuolen merkitystä, mikä voi estää avun saamista ja vähentää työn vaikuttavuutta. Naiset, jotka käyttävät päihteitä, elävät asunnottomana tai ovat rikosseuraamuksen piirissä, jäävät usein palveluiden ulkopuolelle.

Paneelikeskustelussa pureudutaan naiserityiseen työhön: miksi tarvitaan palveluita vain naisille ja mitä naisia kohtaavien ammattilaisten tulisi huomioida? Mitkä ovat konkreettiset esteet avun hakemiselle ja kokonaisvaltaiselle toipumiselle ja toisaalta, mitkä ovat hyväksi havaittuja toimintatapoja naisten kanssa työskentelyyn?

Paneelikeskustelussa ääneen pääsevät sekä naisten kanssa työskentelevät ammattilaiset että kokemusasiantuntijat.

Paneelissa:

  • Sari Lönnberg , Asiantuntija/ Naiset näkyviksi, Kriminaalihuollon tukisäätiö
  • Petra Pohjanheimo, Päihdepalveluiden päällikkö/Suur – Helsingin valkonauha ry
  • Christine Petäjä, Kokemustyöntekijä/ Naiset näkyviksi, Kriminaalihuollon tukisäätiö
  • Amina, Kokemusasiantuntija /SuperNovat
  • Maiju Lehtonen, Projektipäällikkö/ VEERAT- hanke

Tilaisuuden fasilitaattori/juontaja: Tuutikki Ijäs, projektipäällikkö/Supernovat -hanke

Kamalat äidit® -hyvinvointipaja klo 17-18.30

Hengähdyshetki murrosikäisen äidille

Lisätietoja hyvinvointipajasta

Kamalat äidit® -hyvinvointipaja: Hengähdyshetki murrosikäisen äidille

Tervetuloa murrosikäisten äideille suunnattuun hyvinvointipajaan keskustelemaan, antamaan ja saamaan vertaistukea, muiden samassa elämänvaiheessa olevien äitien kanssa.

Pajassa pysähdytään hetkeksi äidin jaksamisen ja hyvinvoinnin äärelle yhteisen keskustelun ja harjoitusten myötä. Työpajassa kuulet lisää myös Kamalat äidit® -vertaistoiminnasta.

Työpaja klo 17.30-19.30

Itsemyötätunto & Voimaantuminen

Lisätietoja työpajasta

Työpaja: Itsemyötätunto & Voimaantuminen

Työpajassa tutustut itsemyötätuntoon voimavarana ja hyvinvointia vahvistavana taitona sekä tutkitun tiedon, kokemuksellisuuden että käytännönläheisten harjoitusten kautta. Illan aikana saat käytännön työkaluja mm. riittämättömyyden tunteiden kohtaamiseen, epävarmuuden sietämiseen ja oman tarinasi lempeään tarkasteluun. Työpaja tarjoilee myös näkökulmia itsensä hyväksymiseen, ja rohkeampaan, oman näköiseen ja täydellä sydämellä elettävään elämään.

Runonäyttely 8.-19.3.

Naisten sanoja vihasta

Lisätietoja runonäyttelystä

Naisten sanoja vihasta -runonäyttely

Verkossa toteutettava Naisten sanoja vihasta -runonäyttely sisältää 5 yhteisörunoa, joihin voit tutustua näyttelysivustolla sekä teksteinä että lausuttuina runoina. Runojen takana ovat naiset, jotka ovat toipumassa päihteistä ja ovat osallistuneet VEERAT –hankkeen työpajoihin, joissa käsitellään vihan tunteita sekä lähisuhdeväkivaltaan liittyviä teemoja.

Webinaari klo 17-18.30

Nainen – asunnottomanakin arvokas

 

 

Lisätietoja webinaarista

Webinaari: Nainen – asunnottomanakin arvokas

Pelastusarmeijan kansainvälisenä Nykyajan Orjuuden ja Ihmiskaupan vastaisen työn teemana vuonna 2023 on ”Yhteistyöllä saamme aikaan muutoksen”.

Tämän vuoden Kansainvälisen Naistenpäivän tapahtumassa haluamme nostaa esiin naisen aseman asunnottomana. Tilaisuus muistuttaa meitä, miten hyvä ja hallittu elämä voi kenen tahansa kohdalla muuttua kaoottiseksi. Meitä kaikkia tarvitaan tukemaan naista – naapuria, työtoveria, sukulaista, ystävää – joutumasta haavoittuvaan asemaan yhteiskunnassa.

Yhteistyöllä rakennamme tämänkin tilaisuuden. Edustettuina ovat Suur-Helsingin Valkonauha ry (alustuspuheenvuoro: Leena Lehtonen, toiminnanjohtaja) ja paneelikeskustelussa mm. Pelastusarmeija (Elina Malmberg, työvalmentaja), Suojattomat-hanke, Diakonissalaitos (Anne Hammad, projektipäällikkö) sekä poliisin ennalta estävä työ (Heikki Mäkiprosi, vanhempi konstaapeli).