fbpx

Suorittaminen elämäntapana – Voisimmeko valita toisin ja vapautua siitä?

Webinaari ma 6.2.2023 klo 18-19.30

Suorittaminen elämäntapana – Voisimmeko valita toisin ja vapautua siitä?

Tuula Yrjö-Koskinen
Kuvaaja: Maarit Kytöharju

Suorituskeskeisyys on monelle tuttu elämäntapa, jolle meidän yhteiskunta ei tunnu tarjoavan vaihtoehtoja. Aihe on ollut kovasti pinnalla ja suorittamisesta sekä siihen usein liittyvästä uupumuksesta on puhuttu paljon etenkin nuorten parissa kasvaneena ilmiönä. Täydellisyyden tavoittelu, ylisuorittaminen, jatkuva kiire ja kyvyttömyys asettaa rajoja – nämä teemat toistuvat nuorilla ja aikuisilla. Samoin toistuu näiden aiheuttama uupumus ja pahoinvointi.

Ihmisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kasvusta ja positiivisen muutoksen mahdollisuudesta syvästi kiinnostuneena haluan kysyä: mistä on kysymys? Voisimmeko valita toisin? Mitä uupumus ja masennus meille viestivät? Mikä on niiden sisältämä muutostoive? Mikä saa sinut voimaan hyvin, mikä tuottaa iloa, mikä energisoi ja motivoi? Voisiko sitä kasvattaa? Miten opetella pois suorittamisen moodista ja luoda aito yhteys omaan itseen, ja toisiin ihmisiin? Miten olla aktiivinen toimija, kurkottaa kohti omia toiveita ja tavoitteita, ja samalla voida hyvin?

Itse suorituskeskeistä elämää pitkään eläneenä, pysähdyksen kokeneena, ja sittemmin ison oppimisen, muutoksen ja kasvun tien käyneenä aihe on tuttu, se liittyy mielessäni moneen ja innostaa. Haluan nyt jakaa oppimaani eteenpäin, sekä kannustaa ihmisiä vuorostani toivotussa muutoksessa.

Taustani vuoksi katson asioita niin ihmisen kuin yhteiskunnan näkökulmista – nämä eivät ole erillisiä, vaan liittyvät toisiinsa. Uskon siihen, että tulemalla asioista tietoisiksi voimme valita ja vaikuttaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Puhujana Tuula Yrjö-Koskinen, FM, MM, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Tallenne