fbpx

Keskustelutilaisuus: Turvallisuus ja luottamus naisten elämässä

Tervetuloa keskustelemaan turvallisuudesta ja luottamuksesta naisten elämässä

To 23.5.2024 klo 17-19, Teams

Mitä turvallisuus merkitsee sinulle? Mikä synnyttää turvattomuutta ja mikä luo luottamusta?

Tavoitteena on ymmärtää paremmin Suomessa asuvien ihmisten moninaiset kokemukset turvattomuudesta ja turvallisuudesta sekä luottamuksen merkityksestä yhteiskunnassa. Mikä niissä on kullekin merkityksellistä? Mitä turvallisuus ja turvattomuus merkitsevät sinulle naisena ja kuinka voimme yhdessä lisätä luottamusta?

Suomessa vallitsee epävarma taloustilanne, yhteiskunnan vastakkainasettelujen koetaan kärjistyvän, ihmisten huonovointisuus on lisääntynyt ja uusia uhkia on ilmaantunut maan sisällä ja ulkorajoilla. Hallituksen kaavaillut leikkaukset heikentävät erityisesti naisten hyvinvointia ja turvaverkkoa.

Suomea pidetään korkean luottamuksen ja tasa-arvon mallimaana, joka on selviytynyt vaikeinakin aikoina yhteen hiileen puhaltamalla. Monet tapahtumat maailmalla ja Suomessa horjuttavat nyt kuitenkin turvallisuudentunnettamme ja uskoamme tasa-arvon toteutumiseen.

Kutsumme keskusteluun kaikenlaisia naisia. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi!

Keskusteluun mahtuu n. 8-10 henkilöä.

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Keskustelu on osa Kansallisia dialogeja. Ympäri Suomen järjestetään suuri määrä dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja oppimaan uutta. Tarkoitus ei ole päästä yksimielisyyteen vaan rakentaa moniäänistä ymmärrystä.

Dialogeista kootaan yhteenveto yleisesti hyödynnettäväksi. Yhteenvetoa hyödynnetään valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden hallinnossa ja päätöksenteossa sekä Naistenkartanon omassa viestinnässä jokaisen yksityisyyttä kunnioittaen.

Keskustelua johdattelee toiminnanjohtaja Anna Vuorio.

Keskustelun järjestäjä: Naistenkartano ry

Lisäinfo: Jonna Kautto (etunimi.sukunimi@naistenkartano.com)