fbpx

Lehdistötiedote 02/2018: Kehovihasta kehoiloon

Tiedote. Julkaistu: 21.2.2018

Naistenkartano ry

Psykologi Satu Lähteenkorva kannustaa naisia irrottautumaan ulkonäkökeskeisyydestä ja hyväksymään itsensä. Omaan kehoon on mahdollista opetella suhtautumaan iloiten ja hyväksyen.

Ulkonäkökeskeinen aika saa ihmiset määrittämään arvonsa kehonsa ja ulkonäkönsä perusteella. Psykologi Satu Lähteenkorva haluaa opettaa ihmisiä näkemään itsensä toisin: hyväksymään itsensä ja oman kehonsa.

– Ulkonäkökeskeinen elämänasenne väsyttää ihmiset ja vääristää elämää. Se varastaa ilon. Ja mä tahdon olla terveenä peilinä tässä, Lähteenkorva sanoo.

Lähteenkorva tunnetaan hyvinvoinnin ja elämäntapaohjauksen eturivin kouluttajana ja kehittäjänä sekä YLE:n Vaakakapinan psykologina. Hänellä on myös omaa kokemusta siitä, kuinka kielteisen kehosuhteen voi opetella kääntämään positiiviseksi. Omaan kehoonsa vihaten ja arvostellen suhtautuminen on tyypillistä erityisesti naisille.

– Se näkyy siinä, miten nainen katsoo itseään ja puhuu itsestään. Onneksi jokainen meistä voi oppia katsomaan itseään toisin. Ja näkemään myös sisälle, ihmettymään siitä kauniista ja kiinnostavasta persoonasta, joka sieltä löytyy. Mä puhuin aiemmin itselleni ihan törkeesti. Olin julma. Oon elävä esimerkki, kuinka itselleen oppi puhumaan ystävänä. Se on mahdollista mulle, se on mahdollista sulle, Lähteenkorva vakuuttaa.

Tavoitteena itsensä hyväksyminen

Psykologi Satu Lähteenkorva puhuu aiheesta ”Kehovihasta kehoiloon” Naistenkartano ry:n järjestämällä yleisöluennolla keskiviikkona 28.2.2018 klo 18 Kampin palvelutalon juhlasalissa (os. Salomonkatu 21 B). Naistenkartanon luentosarjan teemana keväällä 2018 on itsensä hyväksyminen. Naistenkartanon luennot tarjoavat naisille turvallisen tilan pohtia suhdetta itseensä ja ovat siksi vain naisille.

– Tulen puhumaan luennollani ulkonäkökeskeisyydestä ja yksilökeskeisyydestä ja kuinka näistä voi ja kannattaa irrottautua. Onneksi yksilökeskeisyyden aika on tullut tiensä päähän! Puhun minäkuvasta ja kehonkuvasta sekä sen muutoksista – lämmöllä ja huumorilla, Lähteenkorva kertoo.

 

Luennon järjestävä Naistenkartano ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on vahvistaa naisten arkipäivän elämänhallintaa ja tuoda esiin naisen ääntä yhteiskunnassa. Yhdistys järjestää koulutusta sekä ammatillisesti tuettua vertaistukitoimintaa. Naistenkartano ry:n toimintaa rahoittaa STM:avustusosasto STEA sekä Helsingin ja Tampereen kaupunki.