fbpx

Lyhyt NOVAT-kurssi – kasvokkain verkossa

Nainen, kaipaatko elämääsi uutta tasapainoa? Haluatko työstää suhdetta itseesi?

Tule mukaan Naistenkartanon NOVAT-vertaistukiryhmään!

Tavoitteenamme on, että kaikilla naisilla olisi iloa, voimaa ja tilaa elää ainutlaatuisena itsenään tilanteesta riippumatta.

Koska kasvokkaisia NOVAT-vertaistukiryhmiä ei tällä hetkellä voida järjestää, tarjoamme maksuttoman, intensiivisen “kasvokkain verkossa” toimivan NOVAT-kurssin. Kurssi toteutetaan Microsoft teams -videoalustalla.

Ryhmät kokoontuu kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin. Aamupäiväryhmä kokoontuu klo 10-11.30 ja iltapäiväryhmä klo 12.30-14. Tapaamisia on yhteensä 14. Asiakaskoordinaattori osallistuu tapaamisiin ja ohjaa puheenvuoroja. Kurssi käynnistyy vapun jälkeisellä viikolla ti 5.5.2020 ja päättyy to 18.6.

Huomioithan, että Teams:in kautta nimesi näkyy keskustelussa, joten kurssille ei voi osallistua täysin anonyymisti. Ryhmä on kuitenkin suljettu ja luottamuksellinen ja osallistujia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan su 3.5. mennessä asiakaskoordinaattorillemme Sini Astrénille: sini.astren(a)naistenkartano.com.

Huom! Sekä aamu- että iltapäivän kurssit ovat täynnä, mutta varasijalle voi vielä ilmoittautua.

Mitä kurssilla voi oppia?

  • Tullaan tietoiseksi ajattelun vaikutuksista tunteisiin ja toimintaan
  • Hyväksytään se, että kaikenlaisia ajatuksia tulee ja menee. Ihminen keskittyy helposti negatiiviseen, se on lajityypillinen ominaisuus. Opetellaan itsemyötätuntoa sekä taitoa kääntää katsetta positiiviseen ja omiin voimavaroihin.
  • Opetellaan hyväksymään kaikenlaiset tunteet, joita tulee ja menee, ja suhtautumaan niihin tärkeänä informaationa omista tarpeista
  • Ei kielletä menneisyyden ja nykytilanteen asettamia haasteita, mutta ei jäädä niiden vangiksi. Opetellaan tunnistamaan ero niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa ja niihin, joihin ei (murehtimisesta irtautuminen). Opetellaan elämään nykyhetkessä.
  • Otetaan vastuu omasta hyvinvoinnista (mm. omat rajat, puolensa pitäminen). Tunnistetaan, että pienillä arjen teoilla on suuri merkitys omaan hyvinvointiin.
  • Opetellaan myötätuntoista suhtautumista itseen ja muihin ihmisiin.