fbpx

Muutamme Kalliolan setlementtitaloon 15.8.

Naistenkartano muuttaa Kalliolan setlementtitaloon 15.8.

Tiedote 6/2019
Julkaistu: 20.6.2019

Naistenkartano ry on vuonna 1922 perustettu naiserityistä, riippuvuuksia ennaltaehkäisevää ja hyvinvointia tukevaa toimintaa tuottava kansalaisjärjestö. Toimintamme laajentuessa vanhat toimitilat käyvät pieniksi. Syksyllä käynnistyvän strategiatyön lomassa on myös hyvä hetki päivittää ympäristö, jossa toimimme päivittäin. Elokuusta alkaen keskustoimistomme lisäksi myös Helsingin NOVAT -ryhmät kokoontuvat Kalliolan tiloissa.

– On mahtavaa päästä osaksi Kalliolan setlementtitalolla olevaa järjestöyhteisöä, sillä se avaa myös lisää ovia hedelmälliseen yhteistyöhön, sanoo Naistenkartanon toiminnanjohtaja Annina Laaksonen.

– Uskon, että Naistenkartano tuo Setlementtitalon yhteisöön uusia hienoja toimintamuotoja ja toivottavasti yhä useammat ihmiset löytävät meille. Talo on piilotettu timantti, jossa on tilaa ja mahdollisuuksia monenlaiselle toiminnalle, jatkaa alueellisen setlementti työn johtaja Eekku Aromaa.

Setlementtitalo on yhteisöllisten tilojen ja toiminnan keskittymä, jota ylläpitää Kalliolan Setlementti. Tiloissa toimii Kalliolan lisäksi Suomen Setlementtiliitto ry, Setlementtiasunnot ry, Kansalaisareena ry ja Cafe Damascus.

Naistenkartanon toiminnan tavoitteena on vahvistaa naisten arkipäivän elämänhallintaa, ehkäistä erilaisten varhaisvaiheen riippuvuuksien kehittymistä sekä tukea niistä irtaantumista. Järjestön keskeisinä toimintamuotoina ovat kaikille naisille suunnattu NOVAT-ohjelma, jonka ydin on vertaistukeen perustuva ryhmätoiminta sekä Nettikartanon maksuttomat, luottamuksellista ammattiapua naisille tarjoavat verkkoauttamispalvelut. Yhdistys järjestää myös naisten näkökulman esiin tuovan yleisöluentosarjan syksyisin ja keväisin vaihtuvan teeman mukaisesti. Naistenkartanon toimintaa rahoittaa STEA sekä Helsingin ja Tampereen kaupungit.

Lisätietoja:

Naistenkartanon toiminnanjohtaja Annina Laaksonen,
puh. 040 726 7450, annina.laaksonen(a)naistenkartano.com

Alueellisen setlementtityön johtaja Eekku Aromaa,
puh. 050 400 9857, eekku.aromaa(a)kalliola.fi

Setlementtitalo sijaitsee Alppiharjussa osoitteessa Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.