fbpx

Yleisöluento ja NOVAT-info 29.1. Helsingissä

Toiminnanjohtaja Helena Palojärvi avaa Naistenkartanon kevätkauden luennollaan
Muutoksen avaimena ystävystyminen itseen.

“Monet naiset ovat aloittaneet jälleen uuden vuoden lupauksella erilaisista muutoksista. Esimerkiksi elämäntapamuutoksiin ryhdytään ensin tarmolla, mutta ajan kuluessa innostus hiipuu. Usein tämä johtuu siitä, että muutosta tavoitellaan liian nopeasti, omat odotukset ovat epärealistiset tai muutosta lähdetään tavoittelemaan vääristä syistä.”

Elämänmuutosta ei kannata lähteä toteuttamaan pakonomaisesti, vaan olisi tärkeää pysähtyä aluksi tutkimaan suhdetta omaan itseen. Jos sinulla on esimerkiksi paljon kielteisiä ajatuksia itsestäsi, on tärkeää pohtia niiden taustalla olevia syitä. Olisi myös hyvä miettiä miksi kokee tarvitsevansa muutosta. Jos muutosta haluaa sen takia, että kaipaa muilta hyväksyntää, kyse voi olla siitä, ettei osaa suhtautua itseensä riittävän myötätuntoisesti tai olla itsensä ystävä. Itsemyötätunnon puuttuminen voi ilmetä tyytymättömyytenä itseä ja omaa elämään kohtaan sekä itsen vähättelynä. Itseä verrataan ja arvotetaan myös jatkuvasti suhteessa muihin, jolloin itsemyötätunnon vaje voi heijastua pari- ja lähisuhteisiin haitallisella tavalla.

Aluksi voi olla vaikea tunnistaa kielteisiä ajatuksia itsestään, etenkin, jos niitä on kuljettanut lapsuudestaan asti mukanaan. Itsensä ystäväksi opettelu on silti monella tavalla kannattavaa.

– Kun suhde itseen muuttuu aiempaa myönteisemmäksi, voi koko elämä ja erityisesti lähisuhteet muuttua, Naistenkartanon toiminnanjohtaja Helena Palojärvi painottaa.”

Luentoon liittyvä lehdistötiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Aika: Tiistaina 29.1.2019 klo 18-19:30

Paikka: Kampin Palvelukeskus, juhlasali, 2 krs. (os. Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki)

Luento ja NOVAT-info: Helena Palojärvi, VTL, Naistenkartanon toiminnanjohtaja. NOVAT-infotilaisuus alkaa noin klo 19 luento-osuuden päätyttyä.

Pääsyliput: 10 € / 5* € käteismaksuna (alennusryhmät: opiskelijat, eläkeläiset, työttömät sekä NOVAT-naiset). Hintaan sisältyy NOVAT-info. Osallistuttaessa pelkkään infotilaisuuteen, pääsymaksu on 4 €.

Tervetuloa kaikki naiset!