fbpx

Lehdistötiedote 2/2019: Irrottaudu ulkoisista paineista ja löydä oma naiseutesi

Tiedote. Julkaistu: 24.01.2019, 10:15
Naistenkartano ry

Psykologi Satu Lähteenkorvan mukaan ulkonäkö- ja yksilökeskeinen aikamme korostaa tietynlaista naiskuvaa. Naisen tulisi olla hoikka ja huoliteltu sekä pitää elämän eri osa-alueet hallussaan. Miten tämä vaikuttaa naisten elämään?

– Se voi lannistaa ja väsyttää, viedä ilon elämästä, Lähteenkorva vastaa.

Kun tuntuu, että kummallisia kuvia täydellisyydestä vilisee joka ruudulla, kannattaa niiden tuijottamisen sijaan panostaa itseensä tutustumiseen. Hyvä itsetuntemus suojaa ja sen avulla pystyy paremmin arvioimaan, tukevatko vai tuhoavatko ulkoiset paineet käsitystä omasta itsestään ja kehostaan. Jos huomaa olevansa altis ulkoisten asioiden vaikutteille, on hyvä alkaa työstää asteittaista muutosta.

– Tänään voi olla se päivä, kun antaa minuudelleen tilaa ja oma naiseus alkaa kasvaa omannäköiseksi ja -kokoiseksi, Lähteenkorva kannustaa.

Vapaus valita toisin

Usein vaikein tilanne on silloin, jos lähellä on yksipuolisesti vain epäterveitä ja epätasapainoisia ihmissuhteita. Vastaavasti, jos on edes yksi hyväntahtoinen ihminen omassa elämässä, se auttaa näkemään asiat totuudenmukaisemmin ja suhtautumaan niihin rennommin.

Lähteenkorva korostaa myös, että meillä on vapaus valita, kuinka paljon annamme ulkoa tulevien asioiden vaikuttaa minäkuvaan ja kokemukseen esimerkiksi omasta kehosta ja naiseudesta.

– Tärkeintä on pohtia, mille itseään altistaa ja millaisilla asioilla haluaa mieltään täyttää. Joskus muualta tulevat paineet voivat tehdä ihan hyvääkin, jos niitä on sopivassa suhteessa ja ne rohkaisevat omannäköiseen elämään, Lähteenkorva lisää.

Psykologi Satu Lähteenkorva on itse aikoinaan kipuillut naiseutensa kanssa ja saanut sitä kautta kutsumuksen rohkaista muita naisia omaan persoonansa astumiseen. Lähteenkorva luennoi aiheesta Ulkoiset paineet ja minäkuva Naistenkartano ry:n järjestämällä maksuttomalla yleisöluennolla torstaina 31.1. klo 18 Tampereen pääkirjasto Metson Kuusi-salissa (os. Pirkankatu 2). Luennon yhteydessä järjestetään infotilaisuus NOVAT-vertaistukiryhmistä. Naistenkartanon luennot tarjoavat naisille turvallisen tilan pohtia suhdetta itseensä ja ovat siksi vain naisille.

Luennolla Lähteenkorva käy läpi mikä ja ketkä minäkuvaamme rakentavat sekä sitä, miten ulkonäkö- ja yksilökeskeinen aikamme korostaa tietynlaista naiskuvaa. Lisäksi Lähteenkorva opastaa, kuinka voimme löytää kehoiloa kehovihan tilalle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: info@naistenkartano.com p. 045 138 5110
Lisätietoja yhdistyksestä:
Naistenkartano ry
Lisätietoja luennosta: Ulkoset paineet ja minäkuva

Naistenkartano ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on vahvistaa naisten hyvinvointia, ehkäistä varhaisvaiheen riippuvuuksia sekä tuoda esiin naisen ääntä yhteiskunnassa.  Yhdistys järjestää luentotilaisuuksien lisäksi koulutusta sekä ammatillisesti tuettua vertaistukitoimintaa. Naistenkartano ry:n toimintaa rahoittaa STM:avustusosasto STEA sekä Helsingin ja Tampereen kaupunki.