fbpx

Luentosarja kevät 2022

Naistenkartanon kevään 2022 luentosarja:

Epätäydellisenä täydellinen

Miten keho ja mieli ovat yhteyksissä toisiinsa? Mitä jos keho aiheuttaakin itsessä häpeän tunteita? Entä mistä syntyy onnellinen ja merkityksellinen elämä? Ja miten voimme oppia elämään epävarmuuden kanssa kun elämää ei voi ennakoida?

Näitä asioista käsitellään kevään 2022 luentosarjassa, joka järjestetään ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa. Webinaareja voi seurata etänä Zoom -sovelluksen kautta tai Facebook-sivullamme.

Luentojen siirryttyä verkkoon tietynlainen vuorovaikutus on jäänyt puuttumaan – siksi haluamme tarjota mahdollisuuden myös pienimuotoisempaan ja toiminnallisempaan työskentelyyn!

Perinteisen luentosarjan lisäksi järjestämme keväällä myös kaksi työpajaa, joissa käsitellään itsemyötätunnon vahvistamista ja itsensä hyväksymistä sekä itseluottamuksen rakentamista ja omien vahvuuksien tunnistamista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Webinaarit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Webinaareihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Tallenteet jäävät katsottavaksi Facebook-sivullemme sekä YouTubeen.

Työpajat ovat maksullisia ja niihin on rajattu osallistujamäärä. Pyydämme siksi ilmoittautumaan työpajoihin etukäteen.

 

Webinaarit

Webinaari: Mielelläni kehossani

Ti 8.3. klo 18-19.30

Miten mielentävä kehomieliyhteys rakentuu ihmissuhteissa? Millaisia vaikeuksia kehokokemuksemme saattaa ilmentää ja miten ihminen voi löytää vakaampaa, läsnäolevampaa ja turvallisempaa kehosuhdetta itseensä työstämällä asioita vuorovaikutuksessa ja kehollisesti?

Näihin kysymyksiin pureudutaan Naistenkartanon kevään 2022 ensimmäisellä luennolla. Tervetuloa kuulolle!

Kouluttajana Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja ja tietokirjailija.

Martinilla on pitkä kokemus psykofyysisestä työotteesta auttamistyössä ja hän on kirjoittanut psykofyysisestä näkökulmasta useita kirjoja. Lisätietoja Minnasta.

Lue lisää.

Webinaari: Elämän epävarmuus

Ti 29.3. klo 18-19.30

Elämän epävarmuus – mistä se tulee ja miten sitä voisi sietää?

Webinaarissa käsitellään elämään vääjäämättä kuuluvaa epävarmuutta ja hallitsemattomuutta. Minkälaisissa tilanteissa epävarmuus tulee elämässä näkyväksi ja mitkä tekijät omassa tilanteessa ehkäisevät tai edesauttavat sen käsittelyä ja sietämistä?

Puhujana Miranda Koskinen, psykologi, seksuaalineuvoja.

Lue lisää.

Webinaari: Mistä syntyy onnellinen elämä?

Ke 13.4. klo 16-17.30

Meille kerrotaan usein tarinaa siitä, miten joku suuren oivalluksen saatuaan, oravanpyörästä hypättyään tai oikean itsehoitomenetelmän löydettyään saavutti onnen. Mutta entä jos onni ei aina löydykään oivallusten tai radikaalien elämänmuutosten kautta?

Onnellisuustutkijat ovat huomanneet, että mitä enemmän onnea jahtaa, sen enemmän se juoksee karkuun. Kokemus elämän merkityksellisyydestä saattaa olla hyvinvointimme kannalta onneakin tärkeämpää. Sitä rakentavat arjen pienet teot ja hetket – ja autonomian, kompetenssin, yhteenkuuluvuuden ja hyvän tekemisen perustarpeiden täyttyminen niissä.

Puhujana Emilia Kujala, psykoterapeutti, tietokirjailija ja mielenterveysvaikuttaja.

Lue lisää.

Webinaari: Häpeä ja kehollisuus

To 28.4. klo 17.30-19

Mistä häpeän tunne kumpuaa? Miten omaan kehoon voi oppia suhtautumaan itsemyötätuntoisesti? Miten päästää irti vertailusta ja oppia hyväksymään itsensä?

Häpeä on universaali tunne, joka koskettaa meitä kaikkia, halusimme tai emme. Usein se pinnan alla myös ohjailee ajatuksia, reaktioitamme ja toimintaamme, usein ihan huomaamattamme. Onneksi omaa häpeänsietokykyä voi myös kasvattaa ja sen kanssa voi oppia tulemaan toimeen.

Valitettavan usein häpeän tunteet liittyvät myös omaan ulkonäköömme. Saatamme verrata itseämme muihin ja tuntea häpeää ja riittämättömyyttä, kun kehomme ei täytä epärealistisia odotuksiamme. Kun mediassa näkee lähinnä muokattuja tai filtteröityjä kuvia käsitys siitä, mikä on “tavallinen” keho vääristyy helposti.

Webinaarissa käsitellään naisen kehoon liittyvää häpeää sekä yleisesti että vammaisen naisen näkökulmasta. Samalla saat myös muutamia käytännön harjoituksia, jotka lisäävät armollisuutta, hyväksyntää ja lempeyttä itseä ja omaa kehoa kohtaan.

Puhujina Riikka Seppälä, Brené Brownin opeissa sertifioitunut Dare to Lead -fasilitaattori & valmentaja sekä Pirkko Justander, Rusetti ry:n hallituksen sihteeri.

Lue lisää.

Työpajat

Tule kuulemaan ja harjoittelemaan, miten vahvistaa ystävällisyyttä itseä kohtaan ja itseluottamusta. Työpajan alussa on lyhyt alustus illan aiheisiin, ja sen jälkeen teemme niihin liittyviä harjoituksia erilaisin osallistavin menetelmin*. Mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kokemuksia sekä pienryhmässä että kirjoittamalla.

Työpaja 1: Itsemyötätunto ja itsensä hyväksyminen

Ma 9.5. klo 17.30-19.30

Monien meistä on helpompi suhtautua myötätuntoisesti toisiin kuin itseemme. Itsemyötätunto on kuitenkin taito, jota voi kehittää.

Miten olla itsensä paras ystävä? Miten puhutella itseään lempeästi ja kannustavasti? Itsemyötätunnolla on monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin.

Työpaja 2: Itseluottamus ja omat vahvuudet

To 12.5. klo 17.30-19.30

Itseluottamus tarkoittaa uskoa omiin kykyihin ja taitoihin saavuttaa haluttuja tavoitteita.

Tutustumme erilaisiin keinoihin tunnistaa voimia tuovia asioita ja omia vahvuuksia sekä huomata onnistumisen kokemuksia.

 

*Työpajoissa tehdään

  • Pohdintatehtäviä itsenäisesti ja yhdessä.
  • Mentimeterissä tehdään mm. sanapilviä.
  • Padlet-alustalla ja pienryhmissä käydään keskustelua aiheista annettujen kysymysten avulla.

Osallistumismaksu 20 € / työpaja.

Ilmoittaudu mukaan