fbpx

Naistenkartanon luentosarja starttaa tänään!

Julkaistu 22.8.2019

Naistenkartanon syksyn 2019 teema on itseni näköinen elämä, ja yksi keskeisimmistä tavoista käsitellä aihetta ovat suuren suosion saaneet yleisöluentomme. Luentosarjamme käynnistyy tänään torstaina 22.8. erittäin tärkeällä ja monella tavalla vaikealla aiheella: rakkaudella. Mitä on rakkaus? – luennon pitää asiantuntevan ja kiitetty puhuja, Keiju Vihreäsalo.

”Odotamme rakkaudelta ihmeitä, mutta entäpä jos juuri odotuksemme ohjaavat meidät harhaan? Rakkaudesta puhuttaessa on tärkeää ymmärtää mitä se on ja mitä se ei ole. Näin voimme odottaa ja vastaanottaa jotain, mitä on tarjolla. Jo pelkästään näkemällä rakastumisen ja rakastamisen välisen eron olemme lähempänä rakkautta, jota voi elää todeksi.”, Keiju kuvaa.

Tampereen luennot pidetään pääkirjasto Metson luentosali Kuusessa klo 17.30 alkaen. Luentoa ennen pidetään tiivis NOVAT – info klo 17.00 alkaen. Lisätietoja NOVAT – ryhmistä löytyy täältä.

Helsingissä luennot starttaavat heti syyskuun alussa, sillä maanantaina 2.9. klo 18.00 aiheenamme on Resilienssi mielen voimavarana. Resilienssillä tarkoitetaan muun muassa psyykkistä palautumiskykyä. Tätä varsin kiinnostavaa ja monisyistä teemaa alustaa ratkaisukeskeinen valmentaja Ulrika Björkstam, joka on myös kirjoittanut kirjan Nouse nyt: kuinka selvisin vakavasta onnettomuudesta. Helsingin luennot pidetään Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa klo 18.00 – 19.30. Luentojen jälkeen on tiivis info NOVAT – ryhmätoiminnasta n. klo 19.30 alkaen.

Olemme myös uudistaneet luentosarjaamme siten, että tuomme mukaan toiminnallisia menetelmiä. Helsingissä pidämme 25.9. NOVAT – naisille työpajan jaksamisesta Kati Reijosen johdolla ja Tampereella pidämme avoimen toiminnallisen luennon 26.9. aiheella ”Kehon tie mielen rauhaan”, jonka vetää hyvinvointi- ja luovuusvalmentaja sekä ”dream catcher” Anna Suomi. Näihin työpajoihin löydät ilmoittautumislinkit verkkosivuiltamme).

Lokakuussa Helsingissä jatketaan 9.10. klo 18.00 aiheella ”Uskalla unelmoida”, jonka vetää Sanna Wikström. Sanna tunnetaan muun muassa Hidasta elämää – verkkosivuston perustajana. Lokakuun toinen luento käsittelee täydellisyyden tavoittelua ja siitä irti päästämistä. Otsikoltaan ”Aika hyvä ihmiseksi” -luentoa tulee pitämään psykologi ja psykoterapeutti Tiina Ekman. Luento pidetään 31.10. klo 18.00 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa.

Tampereella pidetään kauden viimeinen luento 29.10. ja aiheena on ”Tunteet ovat tietoa itsestämme – herkkyys vahvuutena”, jonka puhujana on terapeutti ja tietokirjailija Marika Rosenborg. Tampereen tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Suomen Erityisherkät ry:n kanssa. Samainen teema ja luennoitsija päättää myös Helsingin luentosyksyn 28.11 klo 18.00.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi luennoillemme! Tulethan myös rohkeasti juttusille, mikäli sinulla on palautetta tai haluat muuten jutella, henkilökuntamme on paikalla luennoilla sinua varten. Keräämme luennoilla myös palautetta sekä toiveita ensi kevään luentosarjaa ajatellen.

Lämpimin syyskesän terveisin,

Annina