fbpx

Virtuaalivertaisuus kannattelee poikkeuksellisinakin aikoina

Julkaistu 26.3.2020

Naistenkartanon tarjoamia auttamispalveluja ja verkkosivujemme sisältöä uudistetaan Naisille apua netissä -projektissa (NETTA 2018–2020).  Toimintojemme sisällön lisäksi uudistamme myös teknistä toteutusta asiakaslähtöisemmäksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Toteutimme syksyllä 2018 verkkotoimintaamme liittyvän asiakaskyselyn, jonka tulosten pohjalta saimme paremman käsityksen siitä millaisia palveluita ja sisältöjä verkkoon toivotaan. Toiveissa esiin nousivat mm. videoidut yleisöluennot, blogikirjoitukset, chat-toiminta sekä 14-viikkoisen NOVAT-verkkokurssin jatkokurssit.

Aloimme julkaista Naistenkartanon blogia viime kesänä. Juttuja kirjoittavat oman henkilöstömme lisäksi vierailevat asiantuntijat ja NOVAT-ohjelmassa mukana olevat tai siihen aiemmin osallistuneet naiset. Tekstejä julkaistaan ainakin kerran viikossa kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta.

Tämän vuoden alussa avautui myös uudistunut yksilötukea tarjoava, anonyymisti toimiva viestipalvelumme. Sen rinnalle käynnistettiin chat-toiminta, jota olemme testanneet talven aikana. Viestipalvelussa voi saada uutta näkökulmaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja pohtia yhdessä Naistenkartanon ammattilaisten kanssa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja omaan elämäntilanteeseen. Naistenkartanon NOVAT-chatissa voi kysyä toiminnastamme kynnyksettömästi sekä keskustella muistakin mieltä askarruttavista aiheista.

Kehittäessämme verkkotoimintaamme meillä ei ollut vielä aavistustakaan, millaisessa poikkeustilanteessa tulemme olemaan maaliskuun puolivälissä, kun koronaviruspandemia kurittaa koko maailmaa. Se pakottaa ihmiset vähentämään fyysistä kanssakäymistä ja vetäytymään kotioloihin. Tällöin on myös virtuaaliselle vertaistuelle ja läsnäololle suurempi tarve kuin kenties koskaan aikaisemmin. Tämän vuoksi valjastamme verkkoympäristömme myös kasvokkaisissa NOVAT – vertaisryhmissä oleville sekä starttaamme ylimääräisiä verkkokursseja, jotta kasvokkaisiin ryhmiin ilmoittautuneet pääsevät mukaan, fyysistä tapaamista vaativien ryhmien siirryttyä syksyyn. Myös NOVAT-verkkokurssit saavat jatkoa tänä keväänä, kun itsetuntoon keskittyvä jatkokurssi starttaa maaliskuun lopussa. Chat-palvelumme on auki joka maanantai ja torstai klo 13-15.

Sloganimme on #enolekaanyksin. Näinä poikkeusaikoina tarvitsemme sosiaalista yhteyttä ja läheisyyttä, kun fyysinen etäisyys on pakotettua. Virtuaalinen maailma voi olla turvallinen tila, jossa kohdata toisia ja kokea vertaisuutta. Tule sinäkin mukaan!

kevätterveisin,

Katri

NETTA-projektipäällikkö