fbpx

Käy tutustumassa uusimpiin artikkeleihimme!

Naistenkartanon syksyn luentosarjassa “Itsearvostusta itsetuntemuksesta” psykologi Tiina Ekman käsitteli luennollaan “Lempeästi kohti itsensä ymmärtämistä” tarpeiden ja tunteiden syntyä sekä niihin vastaamista. Ekman antoi luennollaan myös vinkkejä ahdistuksen käsittelyyn. Lue koko artikkeli täältä.

Terapeutti ja kouluttaja Heli Janhonen luennoi Tampereella syyskuussa aiheesta “Itsetuntemus ja itsehyväksyntä”. Janhosen mukaan aidoksi itseksi tuleminen lähtee omien tunteiden kohtaamisesta. Hyvinvointimme kannalta keskeistä on omien tunteiden hyväksyminen, olivatpa ne millaisia tahansa. Voit käydä lukemassa artikkelin täältä.

Naistenkartanon toiminnanjohtaja, VTL Helena Palojärvi käsitteli kevään ja syksyn luennoillaan Rajoja, lähisuhteita ja vihaa. Palojärven mukaan vahvat sisäiset rajat auttavat tasapainoilemaan ihmissuhteissa, joten rajojen tunnistamiseen ja haitallisten rajojen muuttamiseen kannattaa panostaa. Yhteys itseen löytyy omiin tunteisiin, ajatuksiin ja toimintatapoihin tutustumalla. Suhde vihan ja häpeän tunteisiin on myös käytävä läpi samalla kun työstää suhdettaan menneeseen ja sieltä opittuihin rajavaikeuksiin. Kun tunnistaa oman tapansa käsitellä vihan tunteita, voi myös alkaa opetella uusia rakentavampia tapoja ilmaista vihaa. Voit tutustua artikkeleihin täältä ja täältä.