fbpx

Syksyn 2023 luentosarja

Naistenkartanon syksyn 2023 luentosarja

Syksyn luentosarjassa pureudutaan erilaisten tunteiden käsittelyyn ja niiden lieventämiseen. Tulemme mm. käsittelemään sosiaalista jännittämistä ja miten ahdistusta voi purkaa kehon kautta; elämänkriiseistä selviytymistä; sekä naisen aggressiota ja siitä syntyvää häpeää.

Näiden lisäksi on tulossa myös muuta ohjelmaa, mutta lisää siitä myöhemmin!

 

Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä – käytä kehosi viisautta

Aika: to 7.9. klo 18-19.30 | Paikka: Zoom

Viekö sosiaalinen jännittäminen liikaa energiaa elämässäsi? Usein sosiaalinen jännittäminen mielletään mielenterveyden ongelmaksi, mutta juurisyyt saattavatkin löytyä kehostasi. Esimerkiksi erityisherkkä hermosto, lapsuuden aikaiset turvattomuuden kokemukset ja traumaperäinen stressi (ja niiden aiheuttamat muutokset aivoissa ja hermostossa) ovat saattaneet altistaa elämää rajoittavalle sosiaaliselle ahdistuneisuudelle.

Tällä luennolla kuulet, miten voit oppia käyttämään kehosi viisautta jännittämisen lieventämiseen. Teemme myös muutaman lyhyen kehomieli-harjoituksen, joiden avulla opit säätelemään ylivirittyvää hermostoasi ja pystyt vahvistamaan sisäisen turvan tunnetta myös jännityksen hetkellä.

Puhujasta: Tiia Minaya on kehomieli-valmentaja, mindfulness-ohjaaja CFM®, sertifioitu TRE-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Hän on ohjannut Jännittäjäkursseja Hellä Mieli -yrityksensä kautta vuodesta 2017. Tiian esikoiskirja “Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä – käytä kehosi viisautta” julkaistaan elokuussa 2023 (julk. Viisas Elämä).

Lisätietoja ja liittymislinkki


Kuvaaja: Emma Ronkainen

Luopuminen elämätaitona – ajatuksia hellittämisestä ja hyväksymisestä

Aika: ma 2.10. klo 18.19.30 | Paikka: Zoom

Luennolla käsitellään luopumiseen liittyviä tunteita ja niiden kanssa selviytymistä erityisesti hyväksymis- ja omistautumisterapian näkökulmasta. Suru, ahdistus, syyllisyys ja vaikeus irrottautua  kuuluvat luopumisen prosessiin. Hyväksymällä tunteet ja harjoittamalla itsemyötätuntoa meidän on mahdollista päästä eteenpäin ja löytää uusia tarkoituksia elämässämme.

Puhujasta: Marika Rosenborg on terapeutti, eroasiantuntija ja tietokirjailija, joka uskoo uusien alkujen voimaan.

Lisätietoja ja liittymislinkki


Kuvaaja: Antti Rintala

Hyvä, paha naisen aggressio

Aika: ke 25.10. klo 18-19.30 | Paikka: Zoom

Monilla naisilla on pulmia aggressiotunteidensa kanssa. Niihin liittyy vaikeus tunnistaa omia tarpeita ja ilmaista niitä jämäkästi mutta rakentavasti – niinpä nainen huomaa toistuvasti myötäilevänsä toisia ja ohittavansa itsensä – tai sitten tunteiden purskahtelevan esiin hallitsemattomasti. Omien tarpeiden ja tunteiden ilmaisu saattaa johtaa syvään häpeän ja epäonnistumisen kokemukseen.

Suhde omaan aggressioosi on tärkeä, sillä se on myös omaa voimaasi! Tervetuloa webinaariin pohtimaan naisen aggressiota ja omaa itseäsi.

Puhujasta: Heli Pruuki on TT, perhepsykoterapeutti sekä pari- ja seksuaaliterapeutti. Hän on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja liittyen perheen suhteisiin ja hankaliin tunteisiin. Heli on myös ison perheen äiti ja kirjoittanut kirjoja myös lapsille.

Lisätietoja ja liittymislinkki